A ginzeng szerepe a testépítésben

A ginzeng szerepe a testépítésben

Ginzeng gyökérA koreai ginzenget, avagy embergyökeret nemcsak az orvostudomány hasznosítja szívesen: izomerősítő és energetizáló hatása miatt a tudatos testépítésben is kulcsszerepet játszik. Persze csak akkor, ha ellenőrzött forrásból származó készítményt használ, mert ebben az esetben a ginzeng csodás teljesítményre képes.

Bár az általános közvélekedés szerint inkább a hölgyek hajlamosabbak élni a természet gyógyító erejével, szerencsére egyre több férfi ismeri fel, hogy milyen segítséget nyújthat szervezete számára ez a Távol-Keleti gyógynövény. Nemcsak a betegségmegelőző hatásai miatt, de a testépítés során is.

A dél-koreai ginzeng ugyanis számos olyan jótékony tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt sportolók, testépítők számára kifejezetten ajánlott: amellett, hogy erősíti az immunrendszert és így ellenállóbbá teszi testét a káros külső hatásokkal szemben, nem elhanyagolható az izomműködésre, valamint az energiafelhasználásra kifejtett pozitív hatása sem.

Azok a csodás ginsenozidok

A koreai ginzeng gyógynövényi szerepét nem meglepő módon, a benne lévő aktív hatóanyagoknak köszönheti. Ezeket nevezzük együttesen ginsenozidoknak, amik – több más lenyűgöző élettani hatás mellett – az izomszövetekbe beépülve táplálják, erősítik az izmokat.

Testépítés Dél-KoreábanEzt a hatást már néhány héten belül tapasztalhatja: igaz nemcsak nagyobb erőkifejtésre lehet majd képes, de a vércukorszint csökkentésével, és az inzulinszint növelésével az energiaszintje is stabilizálódni fog, ráadásul a stressz és a fáradtságérzet is elkerüli majd.
Emellett a ginzeng a keringésre is pozitív hatással van, mivel fokozza az oxigénfelvételt. Ezáltal növeli az állóképességét, míg az intenzív edzés, illetve verseny közben az adrenalin szintjét is érezhetően megemeli.

Hatóanyagainak köszönhetően a mentális képességekre is remekül hat. Jobban tud majd koncentrálni, és kedélyállapot-javító hatása okán kitartóbb lesz az edzéseken és a versenyeken egyaránt.

Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkeznie, hogy az izmokban kifejtett stimulációs hatása miatt, sportsérülések esetén a ginzeng a regenerációs folyamatokat is felgyorsítja. Természetes hatása miatt hamarabb kezdetét veszi a gyógyulás.

Egyszerűen jobban fogja bírni az edzést

Ezt viszont nem mi mondjuk, hanem az egyik kedves ügyfelünk, Andor, aki nyár elején vásárolta meg első, Prémium Koreai Fekete Ginzeng kivonatát. Így összegezte a tapasztalatait:

„Én 100kg feletti "gyúrós" ember vagyok, elég sok mindenhez hozzáfértem az elmúlt években, de a rengeteg mellékhatás miatt felhagytam velük. A fekete ginseng brutál jó hatással van rám! Látszik, hogy a vérkeringésre hat mert sokkal jobban bírom az edzést amióta szedem igaz én a javasolt 1 kanál helyett simán bekapok reggel egy és délután edzés előtt még egy kanállal. Ezután elmegyek az éjszakába kicsit dolgozni és egyáltalán nem vagyok fáradt vagy legalábbis nem úgy, mint régen."

De ne dőljön be az európai ginzeng svindlinek…

… nézze meg alaposan a választott ginzeng készítmény csomagolását.

Amennyiben az összetevők listáján nincsen feltüntetve a ginzeng aktív hatóanyagtartalma, csak a porított ginzeng mennyisége, akkor biztos lehet benne, hogy az adott étrendkiegészítő nem lesz hatásos.

Különbség a 2 éves és a 6 éves ginzeng gyökér közöttNem mondhatjuk el elégszer: a prémium minőségű ginzenget 6 évesen kell leszüretelni, mert ilyen idős korára koncentrálódik benne a legtöbb hatóanyag. Amennyiben a termék csomagolásán nincsen feltüntetve a származási hely, és a leszüretelt, felhasznált növény életkora, úgy a készítmény alapjául szolgáló ginzenget 1-2 éves korában szedték le.

Bármilyen csábító lehet ezeknek a termékeknek az árfekvése, a ginzeng pozitív hatásait ezeknél a készítményeknél nem fogja megtapasztalni.

Hogy miért nem?

Azért, mert a kifejlett, 6 éves, Prémium Fekete és Vörös Koreai ginzeng gyökérből készült 100%-ban ginzenget tartalmazó, sűrű kivonat 35-ször nagyobb hatóanyag-tartalommal rendelkezik, mint a fiatalabb társából készült étrendkiegészítő. És ez már olyan mértékű különbség, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, nem igaz?

Prémium Koreai Ginseng kivonatok

2 vélemény

Kárpáti Éva / Koreaiginseng.hu

Kedves Mária, Köszönjük szépen a visszajelzést, örömmel olvassuk, hogy Önnek is segített a ginseng kivonat. További szép napot kívánunk!

Kárpáti Éva / Koreaiginseng.hu
Garamvolgyi Maria

Mar vasaroiltam ketszer ismeros segitsegevel. Nagyon jo hatasa van.

Garamvolgyi Maria

Véleményezés

Minden hozzászólás moderálva van publikálás előtt