Fekete Ginseng

Ilyen a minőségi ginseng

100%-ig természetes

A kivonatokban és a kapszulákban csak vörös, illetve fekete ginsenget találsz, mást semmit.

Extra magas hatóanyag-tartalom

Garantáljuk, hogy minden termékünk 6 éves vörös és fekete ginsengből készülnek, melyekben rendkívül magas a hatóanyag-tartalom. 1 kg ginseng kivonathoz 7 kg 6 éves ginseng gyökérre van szükség. Azaz 1 gramm kivonat 7 gramm 6 éves porított változatnak felel meg. Mivel csak a 6 év után szüretelt gyökér biztosítja a ginsenozidok megfelelő koncentrációját, mi csak ezt használjuk. Büszkék vagyunk erre, és a készítményeink leírásában is feltüntetjük, hogy a felhasznált ginseng gyökér 6 éves. 

Vigyázz a boltokban kapható, csekély hatóanyag-tartalmú ginseng termékekkel, melyekhez jellemzően 1-2 éves növényeket használnak fel, ezek a termékek kizárólag a placebóra hatnak. Kifejezetten ajánlom elolvasni a ginseng termesztéséről szóló oldalunkat, hogy a Prémium minőségű ginsengről kirajzolodó kép teljesen összeálljon. Ezt itt tudod elolvasni! Klikk ide!

Figyeld csak meg, milyen szembetűnő a különbség egy 6 éves, egy 4 éves, egy 2 éves és egy 1 éves növény között.

A ginseng gyökerek és a hatóanyagainak növekedése évek elteltével

Kínai, vagy amerikai intenzív termesztésről szó sem lehet. Mi azért választottunk 6 éves koreai növényt alapanyagul, mert a legjobbat akarjuk nyújtani Neked.

Prémium minőség, ezért az egyik legjobb ginseng

GMP szabvány - Ginseng

A termesztés, a kiválogatás, a kivonatolás mind szigorú ellenőrzés, és a minőségi követelmények betartása mellett történik. A termesztést évről-évre figyelemmel követjük és azt folyamatosan javítva teszünk eleget a GMP (GMP KFDA / ISO 14001 / ISO 22000) szabványainak.

A prémium minőséget és a kapszulák, kivonatok hatásosságát kutatások, tanúsítványok, esettanulmányok sora bizonyítja.

A terméket folyamatosan ellenőrizzük: figyelünk a ginseng korára, a különböző hatóanyagok koncentrációjára és a növény egészségügyi értékekeire. A Prémium Koreai Ginseng termékek tökéletesen megfelel az EU magas minőségi követelményeinek.

A termék minősége az árában is megmutatkozik. A minőségre az extra magas hatóanyag - tartalom a garancia: a 6 éves ginseng gyökér 35-ször több hatóanyagot tartalmaz mint egy 2 éves gyökér!

Kitapasztaltuk a megfelelő ginseng adagolást

A klinikai vizsgálatok szerint ahhoz, hogy megtapasztalhasd a ginseng kedvező hatásait, legalább napi 1-3 grammnyi 6 éves koreai ginseng növény szükséges. Ez azt jelenti, hogy az ebből a 6-7 grammnyi növényből készült 1 grammnyi kivonat a napi adag ha fekete ginsenget veszel és napi 1-2 kapszula, ha a BTGin fermentált ginseng kapszulája mellett döntesz. Ha bizonytalan vagy melyiket válaszd hívj fel! Hosszú évek óta csak ginsenggel foglalkozunk, segítünk!

Fontos! Ha nem érzed a fekete ginseng kivonat hatását (ami elvétve előfordul) az azt jelenti, hogy a gyomornedvek nem képesek feldolgozni rendesen a ginseng hatóanyagait. Ilyenkor azt javasoljuk próbáld ki az enzimes vörös ginseng kivonatot vagy a BTGin kapszulákat, mert azokat olyan enzim technológiákkal gyártották, amivel a felszívódásuk sokkal nagyobb mértékben megvalósul. 

A kapszulákat itt találod. Kattints!

Az Enzimes Vörös Ginseng kivonatot itt találod, klikk ide!

Egy 6 éves növény a hatóanyag sokszorosát tartalmazza:

  Ezért a legjobb ginseng - hatóanyag különbség

 

Ginseng generációk és ginseng hatóanyagok

A mai napig közel 40 féle ginezenozidról (ginseng gyökér hatóanyaga) számoltak be a kutatók. Ezek közül az egyik az Rg3, melyet kulcs ginzenozidnak tekinthetünk, mivel megfelelő mennyiségben fogyasztva számos problémát megoldhat. Ezek a fáradékonyság (kutatás itt és itt), szív- és érrendszert érintő problémák (további infó itt), vérnyomás problémák (további infó itt), potencia zavarok (kutatás itt), vércukor problémák (kutatás itt), memória problémák (kutatás itt), stb.

  1. Dél-Koreában a 6 évig nevelt ginsenget betakarítják, majd megszárítják. A szárított 6 éves ginseng gyökér (technológiai fejlesztést tekintve 1. generációs ginseng) még nem tartalmaz Rg3 ginzenozidot.
  2. Egyszeri gőzölés után vörössé válik (2. generáció) és már megtalálható benne az Rg3 ginzenozid, így készül a vörös ginseng.
  3. Kilencszeri gőzölés után a fekete ginseng gyökérben (3. generáció) közel a duplája lesz az Rg3 ginzenozid hatóanyagból, mint a vörös ginsengben.
  4. Annak érdekében, hogy a ginzenozid hatóanyag még jobban fel tudjon szívódni az emberi szervezetben, a fermentálási eljárást alkalmazzák (4. generáció). A fermentált ginseng 2-8-szor több Rg3-t tartalmaz, mint az általános vörös ginseng gyökér (grammonként). 
  5. Az enzimes ginseng az 5. generácós ginseng. Az enzimtechnológia segítségével a ginzenozidokat speciális ginzenozidokká alakítja át, így megsokszorozódik az Rg3 és a K-vegyület, ezáltal még gyorsabban és még jobb eredményeket lehet elérni. (2015 és 2020 között végzett kutatások szerint a K-vegyület májvédő, gyulladáscsökkentő, érelmeszesedés elleni, cukorbetegség elleni, rákellenes, idegsejteket védő, öregedésgátló/bőrvédő hatású). 
    További infók az enzimes ginsenget tartalmazó Ginseng Saponin Plus kapszula - Extra Strong-ról itt, klikk ide!
Koreai Ginseng Generációk

 

Erre figyelj, ha ginseng tartalmú terméket vásárolsz

*Honnan származik a ginseng kivonat vagy ginseng gyökér?

Ha a termék nem jelöli a ginseng származási helyét, legyél óvatos! Ha Dél-Koreában gyártották, az rajta lesz a dobozon!

*Hány éves ginseng növényt használnak fel hozzá?

Ha ez az információ sem szerepel a termék leírásában, biztos lehetsz benne, hogy silány a minőség.

*Fel van tüntetve, hogy a termék grammonként mennyi ginzenozidot tartalmaz? Például Rg1+Rb1+Rg3 hatóanyagokból.

Ha csak az szerepel rajta, hogy mennyi ginsenget tartalmaz, de a hatóanyag (ginsenoside vagy ginzenozid) nem, tekintsd komolytalan ajánlatnak. Ha úgy van feltűntetve, hogy szaponin/ginzenozid ott is legyél óvatos, mert a kettő nem ugyanaz. (A ginzenozid a hatóanyag, szaponin pedig a felszívódást elősegítő anyag)

*Mennyibe kerül a termék?

Amennyiben kifejezetten olcsónak találod, akkor alacsony a hatóanyag-tartalma, és ezáltal az eredményességében sem igazán bízhatsz. Ha nem tudod mi számít olcsónak vagy drágának, nézz szét nálunk melyik termék típus mennyibe kerül. Kiindulási alapnak tökéletes lesz.

 

A ginseng készítmények tájékoztatójában, leírásában általában főként milligrammban van feltüntetve a termék (pl. kapszula) súlya - Ez azt jelenti hogy egy kapszulában mennyi ginseng por található. DE! Nem írják le, hogy ebben az őrölt ginseng porban mennyi az aktív hatóanyag-tartalom. Ráadásul jellemzően fiatal ginsengből készülnek, így a felszívódásuk és hatásuk elenyésző. Gondolj erre, mielőtt megvásárolod!

 

Kérem a Prémium minőségű Fekete Ginseng kivonatomat vagy
Ginseng Saponin Plus kapszula - Extra Strong kapszulámat! Klikk ide!

Saponin ginseng kapszula - extra strong

 

 

 KLINIKAI REFERENCIÁK:

* Tao Liu,YiFeng Peng et al. MB. A Ginzenozid Rg3 javítja a merevedési funkciót a streptozotocin által indukált diabéteszes vizsgálati egyedekben. J Sex Med 2015 Mar 1;12(3):611-20. Epub 2014 Dec 1.

***Yong-Sun Maeng et al. Rk1 ginzenozid, egy új blokk a vaszkuláris szivárgás révén. Actin Structure Remodeling. Published: July 22, 2013

****Bao HY et al. A kiválasztott ginzenozidok memóriajavító és neuroprotektív hatásai. Arch Pharm Res. 2005

*****Black Ginseng and Its Saponins: Preparation, Phytochemistry and Pharmacological Effects

******Ginseng for the treatment of diabetes and diabetes-related cardiovascular complications: a discussion of the evidence

Németül az oldal itt olvasható! Klikk!

A ginseng hatásairól itt olvashatsz bővebben! Klikk!