A Prémium minőségű  Ginsenges termékek különlegessége a panax ginseng termesztésében, érlelésében, kivonatolásában, és a gyártási technológiában rejlik.

 Nézzük meg ezeket egyenként!

A Panax Ginseng termesztése a mezőkön

GMP szabvány

A ginseng termesztése Dél-Koreában, 10 koreai gazdaságból álló szövetkezeten keresztül történik.

A termékek minőségére garancia:

 
 

 

 

  • az évente megújuló minőségügyi auditáció
  • a koreai GMP program ajánlása, a szigorú szabályok betartása

A koreai GMP program szabályozza a termények előállítását, és biztosítja a termék nyomon követhetőségét. Ez garantálja a peszticidek (rovar- baktériumirtó szerek) és a műtrágyák használatának erős korlátozását, valamint a növények minőségét.

ginseng növény termesztése Koreában

 

A Prémium Koreai Ginseng termékek kiállják az idő próbáját, hiszen a betakarított növények csak és kizárólag 6 éves példányok lehetnek. A betakarításra ősszel kerül sor (szeptemberben, októberben). A kiváló minőségű ginsenget csak 8 évente lehet betakarítani. A köztes 2 évben a talajt pihentetik, ami az adott földterületen általában rizstermesztést jelent. A kiváló minőség természetesen magasabb árral jár együtt.

Lássuk, hogy lesz a ginseng növényből prémium minőségű kivonat

Nézzük, hogyan lesz a ginsengből magas minőségi követelmények mellett nagy tisztaságú kivonat!

A betakarítás után a ginseng gyökér a következő folyamatokon megy keresztül:

  • mosás
  • szárítás
  • gőzzel való kezelés

A gyártási módszer lehetővé teszi a ginseng összetételének módosítását és optimalizálását. Ahhoz, hogy vörös ginsenget kapjunk, a növényt elég egyszer gőzölni, ahhoz pedig, hogy feketét, kilencszer. Ezáltal a fekete ginseng kivonatban lévő ginsenozid hatóanyagok arányai átrendeződnek, így sokkal hatékonyabb. (Prémium Fekete Koreai Ginzeng kivonat, klikk ide!) Az enzimes Fermentált vörös ginseng kivonat pedig Korea büszkesége 5. generációs ginseng fejlesztés(Enzimes Fermentált Vörös ginseng kivonat, klikk ide!), amit általános felhasználásra javasoljunk.

A gyártási módszer lehetővé teszi a ginseng összetételének módosítását és optimalizálását. Ahhoz, hogy vörös ginsenget kapjunk, a növényt elég egyszer gőzölni, ahhoz pedig, hogy feketét, kilencszer.

 

Mivel a ginseng kivonatban 6-7-szer több hatóanyag van, mint az első generációs porított változatban (ugyanolyan mennyiségű növény feldolgozása esetén), egyértelmű volt számunkra, hogy kivonatokat szeretnénk készíteni.

Csak hogy érzékeltessük, milyen nagy mennyiségű növény feldolgozására kerül sor, eláruljuk, hogy 1 kg Prémium minőségű Ginseng kivonat előállításához 7 kg, 6 éves ginseng gyökérre van szükség. Nagyon fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az 4-5. generációs gyártási technológiáknak hála például a BTGin kapszulák felveszik a versenyt a kivonatokkal, sőt a Saponin Plusz Ginseng kapszulában jelentősen több hatóanyag van mint a fekete ginsengben.

De térjünk vissza a legfontosabb ginseng tulajdonságra, azért van szükség pont 6 évesre, mert az évek számának elteltével sokszoros mennyiségű hatóanyag keletkezik a növényben, és 6 évesen ér el egy olyan csúcsot, amely már érdemben is hasznosítható a számunkra.

Az alábbi grafikonon jól látszik a 2 és 6 éves növények gyökereinek vastagsága, ami erősen összefügg a benne lévő hatóanyag mennyiségével.

A ginseng gyökerek és a hatóanyagainak növekedése évek elteltével

A gyár működése (Geumsan Dukwon Co., Ltd.)  a Koreai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (KFDA), valamint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) által engedélyezett.

Azért, hogy garantálhassuk a legjobb minőségű Ginseng kivonatot, a termékek bevizsgálásra kerülnek.

Őrizd meg az egészségedet, és fokozd ellenálló képességedet 6 éves ginsengből készült termékek fogyasztásával!

Kérem a legerősebb ginseng kapszulát, klikk ide!
Saponin ginseng kapszula - extra strong
Válogatok a többi termék közül, klikk ide!