A Prémium minőségű  Ginsenges termékek különlegessége a panax ginseng termesztésében, érlelésében, kivonatolásában, és a gyártási technológiában rejlik.

 Nézzük meg ezeket egyenként!

A Panax Ginseng termesztése a mezőkön

GMP szabvány

A ginseng termesztése Dél-Koreában, 10 koreai gazdaságból álló szövetkezeten keresztül történik.

A termékek minőségére garancia:

 
 

 

 

  • az évente megújuló minőségügyi auditáció
  • a koreai GMP program ajánlása, a szigorú szabályok betartása

A koreai GMP program szabályozza a termények előállítását, és biztosítja a termék nyomon követhetőségét. Ez garantálja a peszticidek (rovar- baktériumirtó szerek) és a műtrágyák használatának erős korlátozását, valamint a növények minőségét.

ginseng növény termesztése Koreában

 

A Prémium Koreai Ginseng termékek kiállják az idő próbáját, hiszen a betakarított növények csak és kizárólag 6 éves példányok lehetnek. A betakarításra ősszel kerül sor (szeptemberben, októberben). A kiváló minőségű ginsenget csak 8 évente lehet betakarítani. A köztes 2 évben a talajt pihentetik, ami az adott földterületen általában rizstermesztést jelent. A kiváló minőség természetesen magasabb árral jár együtt.

Lássuk, hogy lesz a ginseng növényből prémium minőségű kivonat

Nézzük, hogyan lesz a ginsengből magas minőségi követelmények mellett nagy tisztaságú kivonat!

A betakarítás után a ginseng gyökér a következő folyamatokon megy keresztül:

  • mosás
  • szárítás
  • gőzzel való kezelés

A gyártási módszer lehetővé teszi a ginseng összetételének módosítását és optimalizálását. Ahhoz, hogy vörös ginsenget kapjunk (Prémium Vörös Koreai Ginzeng kivonat, klikk ide!), a növényt elég egyszer gőzölni, ahhoz pedig, hogy feketét, kilencszer. Ezáltal a fekete ginseng kivonatban lévő ginsenozid hatóanyagok arányai átrendeződnek, így sokkal hatékonyabb. (Prémium Fekete Koreai Ginzeng kivonat, klikk ide!) A vörös ginseng GOLD pedig Korea büszkesége a gyártó legmagasabb aktív hatóanyag-tartalommal bíró terméke (Prémium Vörös Koreai Ginseng kivonat Gold, klikk ide!), amit általános felhasználásra javasoljunk, ha a Vörös Ginseng kivonattól erősebbre van szükség.

A gyártási módszer lehetővé teszi a ginseng összetételének módosítását és optimalizálását. Ahhoz, hogy vörös ginsenget kapjunk, a növényt elég egyszer gőzölni, ahhoz pedig, hogy feketét, kilencszer.

 

Mivel a ginseng kivonatban 6-7-szer több hatóanyag van, mint a porított változatban (ugyanolyan mennyiségű növény feldolgozása esetén), egyértelmű volt számunkra, hogy kivonatokat szeretnénk készíteni.

Csak hogy érzékeltessük, milyen nagy mennyiségű növény feldolgozására kerül sor, eláruljuk, hogy 1 kg Prémium minőségű Ginseng kivonat előállításához 7 kg, 6 éves ginseng gyökérre van szükség.

Azért pont 6 évesre, mert az évek számának elteltével sokszoros mennyiségű hatóanyag keletkezik a növényben, és 6 évesen ér el egy olyan csúcsot, amely már érdemben is hasznosítható a számunkra.

Az alábbi grafikonon jól látszik a 2 és 6 éves növények gyökereinek vastagsága, ami erősen összefügg a benne lévő hatóanyag mennyiségével.

A ginseng gyökerek és a hatóanyagainak növekedése évek elteltével

A gyár működése (Geumsan Dukwon Co., Ltd.)  a Koreai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (KFDA), valamint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) által engedélyezett.

Azért, hogy garantálhassuk a legjobb minőségű Ginseng kivonatot, a termékek bevizsgálásra kerülnek.

Őrizd meg az egészségedet, és fokozd ellenálló képességedet 6 éves ginsengből készült termékek fogyasztásával!

Kérem a Prémium minőségű fekete ginseng kivonatomat, klikk ide!
Fekete koreai ginseng gyökér 6 éves
Válogatok a többi termék közül, klikk ide!