10+1 leggyakoribb kérdés, ami a 6 éves ginseng szedésével kapcsolatban eszedbe juthat + további EXTRA kérdések a végén :)

1. Mennyi idő alatt tapasztalhatom meg a hatását? 

Akár már néhány napon belül tapasztalhatod a hatását. A kívánt hatás eléréséhez azonban legalább egy hónapig szükséges szedni a koreai klinkiai gyakorlatok szerint. Természetsen ez nem egy csodaszer és nem lesz mindenkire egyforma hatással. A kulcs a koreai emberek rengeteg munkájában (6 év) és több évezredes tapasztalatában rejlik. Ők a minőségben hisznek és a minőség ez esetben sajnos nem olcsó.

2. Ha felhagyok a használatával, azonnal elmúlik a hatása?

Természetesen nem, hiszen a hatása sem egyik pillanatról a másikra bontakozik ki. Teljesen egyéni, hogy mennyi idő után múlik el a hatása, ha abbahagyjuk a szedését. Koreában több évezredes hagyománya van a ginseng fogyasztásának, és ott a folyamatos fogyasztás a jellemző. Klinikailag nem igazolt a szünet szükségessége, ám tartós alkalmazás esetén 2-3 havonta tarthatunk 1-2 hetes szünetet.

3. Mikor a legjobb fogyasztani?

Legjobb reggel, délelőtt fogyasztani, vagy akár kora délután, de este a tonizáló hatása miatt már nem javasolt (kivéve ha éjszakai programot tervezünk). Illetve a szokásostól eltérő bioritmus esetén ébredés után javasolt a ginseng szedése.

4. Túladagolható-e a ginseng?

A 6 éves ginsengben lévő magas hatóanyag-tartalom miatt óvatosan kell vele bánni. Az előírt mennyiséget nem szabad túllépni!

5. Mikor nem ajánlott a fogyasztása (terhesség, szívbetegség stb.)?

A ginseng készítmények fogyasztása gyermekeknek, terhes-és szoptató anyáknak nem ajánlott! Vannak olyan ginsenges termékek, amit gyerekek is bátran fogyaszthatnak, de ezek a termékoldalon fel vannak tüntetve (Ginseng gyerekeknek: Vita Ginseng Kids, kattints ide!). Ha bizonytalan vagy, a termék fogyasztásáról előzetesen egyeztess a kezelőorvosoddal és természetesen mi is szívesen segítünk. Ha kérdeznél tőlünk, kattints ide!

6, Hány éves kortól szedhető?

Gyermekeknek 18 éves korig nem ajánlott a (a felnőtteknek való) ginseng kivonatok fogyasztása és nincs is sok értelme, mert a gyerekek szervezete optimális esetben még tökéletesen működik. Viszont középiskola végén érettségi vagy egyetemen vizsgaidőszakban kifejezetten ajánlott. Illetve erősen igénybevett szervezet számára (versenyszerű sportolás, intenzív szellemi igénybevétel) 14-15 éves kor felett a felnőtt adag fele javasolt. Minden esetben fontos a fokozatosságot betartani, ez esetben például legelőször 2-3 hétig csak a felnőtt adag negyedét javasolt szedni, majd a testi reakciókat figyelve emelhető a felére.

7. Előfordulhat-e bármilyen allergiás tünet vagy mellékhatás?

Ajánlott dózisban szedve nincs mellékhatása, nem okoz allergiás tüneteket.

8. Ha teában vagy más hasonló módon fogyasztjuk, csökken-e a hatása?

Nem, a hatása ugyanolyan, csak esetleg finomabbnak érezzük.

9. Hogyhogy nem hallottam még eddig a fekete ginsengről vagy az enzimes ginsengről?

A vörös ginsengről sem sokan hallottak, bár jellemzően ez az ismertebb. A fekete ginseng újabb kutatómunka eredménye; az enzimes ginseng pedig a legújabb technológia, jelenleg a csúcstechnológia, leginkább még csak Dél-Koreában ismert. Európába a mi feladatunk ezek bevezetése. 

10. Okozhat-e függőséget?

Nem.

+1. A Ginseng kivonat gluténmentes és/vagy laktózmentes?

Igen, mivel a Prémium Koreai ginseng kivonatok nem tartalmaznak mást, csak 100%-ban ginzenget, ezért gluténmentes és laktózmentes termékek, valamint cukorbetegek is fogyaszthaják. A ginseng kivonatokért kattints ide!

 

+EXTRA kérdések

*Gyerekek szedhetnek ginsenget?

A koreaiak megszoktak mosolyogni minket az ilyen jellegű kérdéseinket mert ott mindenki szedi évszázadok óta. Van speciálisan gyerekeknek fejlesztett ginseng termék ami számtalan gyümölcs és zöldségkivonatot is magában foglal.

Vita Ginseng Kids - Ginseng + D-Vitamin gyerekeknek, Klikk ide!

*Ha még soha nem szedtem 6 éves (minőségi) ginsenget, melyik terméket próbáljam ki először?

Attól függ, hogy van-e bármilyen egészségügyi panaszod. Ha csak a fittségedet szeretnéd növelni, az immunrendszeredet karbantartani, akkor kezdésnek kipróbálhatod a ginseng teákat - klikk ide! -, vagy a ginseng kapszulák közül a kisebb hatóanyag-tartalmút - klikk ide!

Ha pedig egyből egy magasabb hatóanyag-tartalmú készítmény szeretnél (mert biztosra mész, vagy mert úgy érzed a szervezetednek nagyobb támogatás szükséges), akkor válaszd a Ginseng kivonatokat - klikk ide! - , vagy a magasabb hatóanyag-tartalmú Saponin Plus Ginseng kapszulát - klikk ide!

*Más problémát old meg a fekete ginseng, mint a vörös ginseng? Vagy a fekete ginseng és az enzimes ginseng?

Nem, a fenti típusok mind-mind ugyanazokat a problémákat oldhatják meg és mindegyik 6 éves ginseng gyökérből (Panax Ginseng gyógynövényből) készülnek. Az előállítási technológiában és a hatóanyagok felszívódásában különböznek csupán. Erről bővebben és részletesen itt tudsz tájékozódni, klikk ide!

Honnan tudjam, hogy a sok ginseng hatásból nekem melyik fog működni? Milyen hatásokat várhatok a 6 éves ginsengtől?

A koreai ginseng adaptogén gyógynövény: segít a testünknek a stresszhez való alkalmazkodásban. Éppen ezért kiváló választás lehet a hétköznapokban mind a fizikai, mind a mentális stressz esetében.

A teljesség igénye nélkül, az alábbi hatásokat szokták megtapasztalni az emberek a koreai ginseng folyamatos, minimum 30 napos szedése esetén. Az pedig, hogy te melyik hatást fogod megtapasztalni, az egyénenként teljesen eltér. Azt szoktuk mondani, hogy a ginseng ott segít, ahol problémát tapasztalsz. Tehát ha például a vércukorszinteddel nincsen semmilyen gond, ott nem fogsz változást érezni.
 
 • Segíthet enyhíteni a szorongást, szabályozhatja a stresszre adott érzelmi reakciókat
 • Csökkentheti a fáradtságot/növeli az energiát
 • Az agyi aktivitás fokozása: fokozza a mentális koncentrációt, javítja a szellemi frissességet
 • Karbantartja az immunrendszert
 • A vérkeringés javulása, a vérnyomás normalizálása
 • Vércukorszint-szabályozás
 • Javítja a fizikai erőnlétet
 • Segíti a sport tevékenységeket, hatásos teljesítményfokozó
 • Enyhítheti az álmatlanságot
 • Hozzájárul a férfi potencia megfelelő működéséhez
 • Öregedésgátló hatások: segít késleltetni az öregedést, mind a külső vonatkozásait, mind pedig a belsőt.
 • Zsírégetés: csökkentheti az étvágyat, továbbá az anyagcserét is enyhén fokozza
 • Gyulladáscsökkentő hatások: a gyulladásos folyamatokat nagyon sikeresen gátolhatja
Koreai Ginseng készítmények

Megnézem a termékeket, amikkel a fenti hatást érezhetem. Klikk ide!

Van olyan kérdés, amire nem kaptál választ a fentiekben? Keress minket bátran, szívesen segítünk :) Az elérhetőségeinkért kattints ide!

A koreaiginseng.hu oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi tanácsadást. Minden esetben konzultálj a kezelőorvosoddal, gyógyszerészeddel.