Természetes potencianövelő gyógynövények - Melyiket válasszam?

Ezek a  gyógynövények azoknak a férfiaknak tudhatnak segíteni, akik időnként problémákkal küzdenek a szexuális életükben (melyek nem súlyos pszichés betegségekből erednek). A természetes potencianövelő készítmények jól kiegészíthetik a hagyományos orvosi terápiát.

A gyógynövényeket évszázadok óta használják a természetgyógyászatban a szexuális teljesítmény és a termékenység javítására. Sok kultúrában a gyógynövények még mindig népszerű afrodiziákumok. Mindazonáltal csak néhány gyógynövény készítményen végeztek komoly tudományos vizsgálatokat, amelyek megerősítették hatékonyságukat. Ezért a férfi potencianövelő készítmények használhatóak a szexuális rendellenességek terápiájának kiegészítéseként. Mielőtt azonban gyógynövényekhez nyúlnánk, érdemes kikérni orvosunk véleményét, mert önmagában a „gyógynövény” nem feltétlenül jelenti a „biztonságosat”. Egyes készítmények negatív hatással is lehetnek a szervezetünkre. Milyen gyógynövényeket érdemes átgondolni?

1. Természetes potencianövelő gyógynövények - A ginseng

1997-ben a tudósok felfedezték, hogy a ginseng fokozza a nitrogén -monoxid szintézisét, ami elengedhetetlen az erekciós folyamathoz - megkönnyíti a pénisz barlangtesteinek ereinek ellazulását, növelve a pénisz vérellátását. A növényben jelen lévő legértékesebb potenciánövelő anyag az Rg3 ginzenozid.

Rg3 ginzenozid
* természetes afrodiziákum,
* jótékony hatással van az erekcióra és a libidóra,
* fokozza a tesztoszterontermelést,
* az érrendszeren keresztül stimulálja a nitrogén-oxid metabolizmust,
* javítja a vérkeringést.

A ginseng gyökérnek 4-6 évre van szüksége a megfelelő hatóanyagmennyiség kialakulásához. Kulcsfontosságú tehát, hogy legalább 4-6 éves ginseng gyökérből készült potencianövelő készítményt válasszunk. Hiába veszünk olcsón ginseng termékeket, biztosak lehetünk benne, hogy nem 6 éves növényből készült, így gyakorlatilag a placebóra fognak hatni. A tapasztalatok alapján a ginseng készítmények közül is a Fekete Ginseng kivonat az egyik leghatékonybb potencianövelő készítmény! Létezik olyan ginseng kapszula, ami 6 éves növényből készül és magas hatóanyagtartalma miatt nagyon jól hat a férfiasságra. 

A BTGin által gyártott ginseng kapszulák kifejezetten arra lettek fejlesztve, hogy minél több Rg3 ginzenozidot tartalmazzanak. Jelenleg a legtöbb rg3 ginzenozidot tartalmazó készítményünk a Ginseng Saponin Plusz - Extra Strong kapszula ill. a Royal Rg3 300 - Enzimes Fermentált Koreai Vörös Ginseng ez utóbbi inkább súlyosan beteg embereknek javasoljuk pl. daganatos megbetegedés esetén.

Ha kapszulát szeretnél, nézd meg ezeket a termékeket! Klikk ide!

További infó a Fekete Ginseng kivonatokról és megrendelés, klikk ide!

Ezt olvasd el még a ginsengről!

Figyeld csak meg, milyen szembetűnő a különbség egy 6 éves, egy 4 éves, egy 2 éves és egy 1 éves növény között.

Ginseng növények az évek számának növelésével 1-2-4-6 évesek

2.  A Maca

A maca olyan növény, amelyet kétezer évvel ezelőtt Peru őslakosai használtak a termékenység javítására. Dél-Amerika legmagasabb hegységében az Andokban nő, és a világon egyetlen növényt sem termesztenek olyan magasan, mint a Macát. Nagyon gazdag B vitaminokban (tiamin, riboflavin és niacin), C-vitaminban, aminosavakban, cinkben, szelénben, vasban, mangánban, rézben és más tápanyagokban. Összetételének köszönhetően, beleértve a természetes arginint, a maca állítólag képes:

  • növeli a spermiumok számát magömléskor, akár 80-90%-kal,
  • fokozza a spermiumok motilitását,
  • fokozza a libidót,
  • csökkenti az erektilis diszfunkciót,
  • a prosztata jó állapotban tartása,
  • növeli a test fizikai erejét,
  • szabályozza a hormonrendszert,
  • lassítja az öregedési folyamatokat,
  • csökkenti a depresszió tüneteit,
  • javítja a hangulatot és az életerőt.

Visszajelzések alapján Fekete Ginseng Maca gyökér porral keverve igazi afrodiziákum!

Maca gyökér

3.  A Szabalpálma 

A szabalpálmát már a 15. században használták vizelési problémák megoldására férfiak körében Egyiptomban, míg Florida őslakosai ezzel kezelték a prosztata, here ödéma, és herezsugorodás, valamint a merevedési zavaraikat. A szabalpálma a prosztata-megnagyobbodás kezelésében a legszélesebb körben alkalmazott gyógynövény. A természetesgyógyász szakvélemények szerint a szabálpálma erős potencianövelő tulajdonságokkal rendelkezik, mert növeli a vér tesztoszteron szintjét. A Sabal pálma segíthet csökkenteni a rossz koleszterinszintet és támogatja a vérkeringést. A Sabal pálmagyümölcs készítmények előnyei a következők:

  • reuma,
  • köszvény,
  • gyulladások,
  • autoimmun betegségek (pikkelysömör, csalánkiütés, pemphigus, atópiás dermatitisz),
  • hormonális akné,
  • reproduktív szervek rendellenességei,
  • migrén.

A Szabalpálma csodálatos tulajdonságait a benne található kémiai összetevőknek köszönheti, különösen: triglicerideknek, fitoszterineknek, zsírsavaknak és etil-észtereiknek, valamint a biológiailag aktív monoacil -glicerideknek, amelyek pozitívan hatnak a prosztatasejtekre.

közönséges szabalpálma

 

4.  A damiana

Ezt az egzotikus növényt már az ókori maják is használták. Manapság a természetgyógyászatban impotencia és meddőség kezelésére használják. A Damiana növeli a reproduktív szervek vérellátását és szabályozza a hormonrendszert, amely serkenti a merevedési zavarban szenvedő és a nemi vágy zavarával küzdő férfiak működését. Ezenkívül a damiana antidepresszáns és pihentető hatással rendelkezik, csökkenti a szorongást és támogatja az idegrendszer működését.

5.  A Ginko Biloba

A ginkgo biloba nevű kínai növény flavonoidokban gazdag, amelyek fokozzák a szexuális vágyat. A ginkgo kivonat javítja a nitrogén-oxid hozzáférhetőségét, fokozza a reproduktív szervek vérellátását, és lehetővé teszi a simaizmok ereinek ellazítását, ami növeli a gyorsabb erekció esélyét.

Olvasd el a ginseng és a ginko biloba miben különbözik egymástól! Klikk!

Ginko Biloba levele

6.  Édesgyökér

Az édesgyökér sok vitamint (E, B-csoport vitamin), ásványi anyagokat, biotint és lecitint tartalmaz. Ezek az anyagok jótékony hatással vannak az anyagcsere folyamatokra. Az édesgyökér csökkentheti a stresszt és a neurózisokat is, ami hozzájárul a szexuális vágy fokozásához.

7. Yohimbe

A Yohimbe egy afrikai fa, amelynek kérgéből természetes potencianövelő készítményeket állítanak elő. A kéregkivonatok gazdagok a yohimbine nevű alkaloidban, amely vényköteles gyógyszer a merevedési zavarok kezelésére. A Yohimbine különösen hasznos a mentális eredetű merevedési zavarok kezelésére. A készítményeket azonban óvatosan kell használni, mivel számos mellékhatást okozhatnak, például:

  • magasabb artériás hipertónia
  • gyorsabb szívverés
  • öblítés
  • szédülés
  • vesebetegségek

Potencianövelő tabletták, gyógynövények - Mikor érdemes ezeket a természetes szereket alkalmazni?

potencianövelő készítmények akkor bizonyulhatnak hatásosnak, ha a szexuális problémák ritkán, szórványosan fordulnak elő és jellemzően kimerültségéből erednek, vagy ha különböző - mentális (pl:stressz) - tényezők okozzák.

Ne várj azonban látványos és azonnali hatásokat, ha a merevedési zavar vagy az alacsony libidó súlyos mentális, pszichés vagy szervi eredetű megbetegséből ered, vagy ha már a problémák több mint hat hónapja fennállnak. Ebben az esetben fordulj a lehető leghamarabb szakemberhez. A  potencianövelő készítmények nem minden esetben hatásosak, viszont enyhe panaszok esetén érdemes őket kipróbálni.

Orvos jóváhagyásával kiegészíthető a hagyományos gyógyszeres kezelés természetes potencianövelő tablettákkal vagy potencianövelő készítményekkel. Sajnos a kutatások és a klinikai bizonyítékok hiánya a legtöbb potencianövelő készítmény esetében megakadályozza, hogy ezeket összetett gyógymódként használják. Ezért főleg a természetgyógyászatban használják őket.

A Fekete Ginsengről itt tudsz bővebben olvasni! Klikk! 

További infó a Fekete Ginseng kivonatokról és megrendelés, klikk ide!

Fekete koreai ginseng kivonat - 6 éves fekete ginseng