6 éves koreai ginseng, a természetes koleszterinszint csökkentő gyógynövény

Miért félünk a magas koleszterinszinttől?

A magas koleszterinszinthez gyakran kapcsolódhat a cukorbetegség, elhízás, magas vérnyomás kialakulása, illetve szövődménye lehet az érszűkület, szívinfarktus, szélütés. Rendkívül fontos lenne ezen népbetegségek megelőzése. Helytelen életmód esetén a koleszterin-anyagcsere 40 év feletti korban elég gyakran felborul. Általános jelentőségét mutatja az is, hogy a gyógyszerkassza egyik legjobban támogatott kiadási tétele a koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek. A koleszterinszint gyors csökkentéséhez pedig legtöbb esetben nem szükséges gyógyszeres kezelés, mindössze mozgással és táplálkozással és olyan 100%-ig természetes összetevőjű étrend-kiegészítőkkel, mint a 6 éves koreai ginseng remekül karbantartható mellékhatások nélkül, ami sajnos a gyógyszeres kezelés egyik szokványos velejárója.

A vér emelkedett koleszterinszintje (hypercholesterinaemia) komoly problémát jelent számos országban. A koleszterinszint növekedés az egészségügyi szakemberek számára kiemelten fontos, mivel ez az egyik elsődleges kockázati tényező a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában és növekedésében.

Koleszterintszint csökkentő hatása van a Fekete GinsengnekA magas koleszterinszint általában az elhízás, az energiabevitel és az energiatermelés közötti egyensúlyhiány miatt következik be. Ez az aránytalanság zsírfelhalmozódást eredményez a zsírszövetekben és LDL koleszterinszint növekedést okoz a vérben és más szervekben.

Mit jelent a jó HDL koleszterin és a rossz LDL koleszterin?

A jó HDL koleszterin és rossz LDL koleszterinSzervezetünkben a máj állítja elő a koleszterint az ételekben található telített zsírokból, mely testünk minden részén speciális fehérjékkel kapcsolódik össze és ezáltal jut be a vérkeringésbe. A kapcsolatnak létrejöttének, idegen szóval lipoproteinnek két fajtája van, az alacsony sűrűségű LDL, és a magas sűrűségű HDL.
 
Az LDL – a "rossz" – a májból a sejtek felé szállítja a koleszterint. Ha ebből túl sok halmozódik fel a vérben, az érfalakat súlyosan károsíthatja. Lerakódik az artériák belhártyája alatt, keménnyé és merevvé téve azok falát. Ezt az állapotot hívjuk érelmeszesedésnek, melynek egy későbbi következménye lehet például a szív- és érrendszeri megbetegedés.
 
A HDL - a "jó" - a feleslegessé váló koleszterint kivonja a vérből, és visszajuttatja a májba, amitől csökken a fent említett megbetegedések kialakulásának kockázata is. A májba szállított koleszterinből többek között epesavak képződnek, amelyek a táplálék megemésztését segítik elő.
 

A 6 éves koreai ginseng természetes koleszterinszint csökkentő gyógynövény szerepe

6 éves koreai ginseng gyökérA koreai ginseng (Panax ginseng Meyer) egy jól ismert gyógynövény, amely különböző farmakológiai és terápiás tulajdonságokkal rendelkezik. Egy közelmúltbeli tanulmány kimutatta a 6 éves koreai ginseng jótékony hatását a patkányok koleszterinszintjére (hiperkoleszterinémiájára). Tudomásunk szerint ez az első alkalom, hogy ilyen hatásról számoltak be. A minőségi ginsenget így termesztik. Tudj meg többet!

A ginseng hatása a koleszterinszintre

A 6 éves koreai ginseng egyik fő sajátossága, hogy javítja a véredények állapotát és jobb vérkeringést biztosít. A mechanizmus szerint a ginseng hozzájárul a nitrogén-oxid felszabadulásához, amely elősegíti az erek tágulását bármilyen mellékhatás nélkül. Koreai és Nyugat-Európai kutatások szerint a 6 éves koreai ginseng hatékonyan képes csökkenteni a koleszterinszintet.

A ginsenget és a ginsenozidokat hosszú ideig tanulmányozták a szervezet vitalitására, az immunrendszerre, a különböző típusú rákokra, a gyulladásos anomáliákra, az idegrendszeri rendellenességekre, a reproduktív rendszer működésére és a szív-és érrendszeri betegségekre gyakorolt ​​terápiás hatásaik miatt. A közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a ginseng erősen gátolja az in vitro hasnyálmirigy-lipáz* aktivitást, valamint a ginseng azon képességét, hogyan mérsékelte az elhízást és a plazma lipidprofilt a nagy zsírtartalmú ételekkel táplált kísérleti rágcsálókban.

Az eredménye azt mutatták, hogy a 6 éves koreai ginseng hatékonyan csökkentette a koleszterin teljes szérumszintjét. Emellett növelte az élelmiszer-hatékonysági arányt (FER), valamint a differentált fehérvérsejtszámot (WBC).

A BTGin által gyártott ginseng kapszulák kifejezetten arra lettek fejlesztve, hogy minél több Rg3 ginzenozidot tartalmazzanak. Így most már a kapszulák is jó választás lehet a koleszterinszint csökkentésére. Jelenleg a legtöbb Rg3 ginzenozidot tartalmazó készítményünk (akár koleszterinszint csökkentésre is) a Ginseng Saponin Plusz - Extra Strong kapszula (klikk ide!) ill. az Enzimes Fermentált Vörös Ginseng kivonat 90g (klikk ide!)

Összefoglalás: koleszterinszint csökkentése gyógynövényekkel

A 21. században a koleszterin túlzott felhalmozódásának kockázata a szervezetben és a szív- és érrendszeri megbetegedések terén komoly aggodalomra adhat okot az egész világon. A ginsenget már régóta alkalmazzák a szívelégtelenség kezelésére és a sejtek károsodása elleni védelemre celluláris és környezeti stressz nélkül, mellékhatások nélkül. Számos vizsgálatot végeztek a ginseng kardioprotektív hatásairól, melyek kimutatták, hogy a 6 éves koreai ginseng gyógynövény hatékonyan csökkentette az LDL koleszterinszintet. A magas koleszterinszintű táplálkozás által a májban és zsírszövetekben előidézett szövettani változásokat a 6 éves koreai ginseng kedvező irányban csökkentette.

Egy kedves vásárlónk értékelése:

"Megoldódott a koleszterin problémám gyógyszer nélkül. Van egy készülékem amellyel magamnak tudom mérni a koleszterinszintemet. A koreai ginsengrōl nagyon jó tapasztalatom van, koleszterin szintem 6,2 mmol volt, kb.egy-két hónap után 3,4 mmol lett!
Köszönöm,hogy megoldódott ez a problémám!

Üdvözlettel:
Magdolna"

 

 

Kérem a természetes koleszterinszint csökkentő kivonatomat, klikk ide!

Kérem a természetes koleszterinszint csökkentő kapszulámat, klikk ide!

Természetes koleszterincsökkentő termékek 6 éves ginseng gyökérből

 

Köszönetnyilvánítás, források

1. 23 elemzést átfogó kutatás, melyet 2021-ben publikáltak: A Panax ginseng hatása a hiperglikémiára, a magas vérnyomásra és a hiperlipidémiára: szisztematikus áttekintés és metaanalízis

Forrás: Effects of Panax ginseng on hyperglycemia, hypertension, and hyperlipidemia: A systematic review and meta-analysis

 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S122684532100155X 

2. 2020-as kutatás Dél-Koreában: A Panax ginseng hatása a hiperglikémiára, a magas vérnyomásra és a hiperlipidémiára: szisztematikus áttekintés és metaanalízis

Forrás: Effect of Korean Red Ginseng on Cholesterol Metabolites in Postmenopausal Women with Hypercholesterolemia: A Pilot Randomized Controlled Trial

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7695162/ 

3. 2014-es kutatás Dél-Koreában a fekete ginsengről

A fekete ginzeng kivonat javítja a hiperkoleszterinémiát patkányokban

Forrás: Black ginseng extract ameliorates hypercholesterolemia in rats

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1226845315000706 

 

 

* A lipáz az emberi szervezetben a zsírok lebontásában fontos szerepet játszó enzim

Német nyelven itt olvasható, Kattints!

Román nyelven itt olvasható, Kattints!

Többet akarok olvasni a ginseng természetes koleszterincsökkentő  hatásáról! Klikk!