Így készülnek a prémium ginseng kivonatok és egyéb termékek

A Prémium Koreai Ginseng kivonatok és Ginsenges termékek különlegessége a ginseng termesztésében, érlelésében, kivonatolásában, és a gyártási technológiában rejlik.

 Nézzük meg ezeket egyenként!

Termesztés a ginseng mezőkön

A ginseng termesztése Dél-Koreában, 10 koreai gazdaságból álló szövetkezeten keresztül történik.

A termékek minőségére garancia:

 




 

 

 

  • az évente megújuló minőségügyi auditáció
  • a koreai GAP programnak való ajánlás, a szigorú szabályok betartása

A koreai GAP program szabályozza a termények előállítását, és biztosítja a termék nyomon követhetőségét. Ez garantálja a peszticidek (rovar- baktériumirtó szerek) és a műtrágyák használatának erős korlátozását, valamint a növények minőségét.

A prémium ginseng termesztése Koreában

 

A prémium koreai ginseng termékek kiállják az idő próbáját, hiszen a betakarított növények csak és kizárólag 6 éves példányok lehetnek. A betakarításra ősszel kerül sor. A kiváló minőségű ginsenget csak nyolcévente lehet betakarítani. A köztes két évben a talajt pihentetik, ami az adott földterületen általában rizstermesztést jelent. A kiváló minőség természetesen magasabb árral jár együtt.

Gyártás alatt Dél-Korea egyik legjobb minőségű terméke - így készülnek a ginseng kivonatok

Nézzük, hogyan lesz a ginseng növényből magas minőségi követelmények mellett nagy tisztaságú kivonat!

A betakarítás után a ginseng gyökér a következő folyamatokon megy keresztül:

  • mosás
  • szárítás
  • gőzzel való kezelés

Ezt az alábbi videón láthajuk is!

A gyártási módszer lehetővé teszi a ginseng összetételének módosítását és optimalizálását. Ahhoz, hogy vörös ginsenget kapjunk (Prémium Vörös Koreai Ginzeng kivonat, klikk ide!), a növényt elég egyszer gőzölni, ahhoz pedig, hogy feketét, kilencszer. A fekete ginseng kivonat így sokkal nagyobb mennyiségben tartalmaz ginsenozidokat. (Prémium Fekete Koreai Ginzeng kivonat, klikk ide!)

A gyártási módszer lehetővé teszi a ginseng összetételének módosítását és optimalizálását. Ahhoz, hogy vörös ginsenget kapjunk, a növényt elég egyszer gőzölni, ahhoz pedig, hogy feketét, kilencszer.

Mivel a ginseng kivonatban 6-7-szer több hatóanyag van, mint a porított változatban (ugyanolyan mennyiségű növény feldolgozása esetén), egyértelmű volt számunkra, hogy kivonatokat szeretnénk készíteni.

Csak hogy érzékeltessük, milyen nagy mennyiségű növény feldolgozására kerül sor gyárainkban, eláruljuk, hogy 1 kg Prémium Koreai Ginseng kivonat előállításához 7 kg, 6 éves ginseng gyökérre van szükség.

Azért pont hatévesre, mert az évek számának elteltével sokszoros mennyiségű hatóanyag keletkezik a növényben, és hat évesen ér el egy olyan csúcsot, amely már érdemben is hasznosítható a számunkra.

Az alábbi grafikonon jól látszik a 2 és 6 éves növények gyökereinek vastagsága, ami erősen összefügg a benne lévő hatóanyag mennyiségével.

A ginseng gyökerek és a hatóanyagainak növekedése évek elteltével

A gyár működése (Geumsan Dukwon co. Ltd.)  a Koreai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (KFDA), valamint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) által engedélyezett.

Azért, hogy garantálhassuk a legjobb minőségű Prémium Koreai Ginseng kivonatot, minden egyes termékünket bevizsgálunk.

Őrizze meg az egészségét, és fokozza ellenálló képességét a koreai ginseng fogyasztásával!

Tekintse meg termékeinket! Klikk ide!