A Ginseng útja
Így készülnek a prémium ginseng kivonatok és egyéb termékek
A Prémium Koreai Ginseng kivonatok és Ginsenges termékek különlegessége a ginseng termesztésében, érlelésében, kivonatolásában, és a gyártási technológiában rejlik.
Nézzük meg ezeket egyenként!
Termesztés a ginseng mezőkön

A ginseng termesztése Dél-Koreában, 10 koreai gazdaságból álló szövetkezeten keresztül történik.
A termékek minőségére garancia:
- az évente megújuló minőségügyi auditáció
- a koreai GMP program ajánlása, a szigorú szabályok betartása
A koreai GMP program szabályozza a termények előállítását, és biztosítja a termék nyomon követhetőségét. Ez garantálja a peszticidek (rovar- baktériumirtó szerek) és a műtrágyák használatának erős korlátozását, valamint a növények minőségét.
A Prémium Koreai Ginseng termékek kiállják az idő próbáját, hiszen a betakarított növények csak és kizárólag 6 éves példányok lehetnek. A betakarításra ősszel kerül sor (szeptemberben, októberben). A kiváló minőségű ginsenget csak 8 évente lehet betakarítani. A köztes 2 évben a talajt pihentetik, ami az adott földterületen általában rizstermesztést jelent. A kiváló minőség természetesen magasabb árral jár együtt.
Gyártás alatt Dél-Korea egyik legjobb minőségű terméke - így készülnek a ginseng kivonatok
Nézzük, hogyan lesz a ginseng növényből magas minőségi követelmények mellett nagy tisztaságú kivonat!
A betakarítás után a ginseng gyökér a következő folyamatokon megy keresztül:
- mosás
- szárítás
- gőzzel való kezelés
A gyártási módszer lehetővé teszi a ginseng összetételének módosítását és optimalizálását. Ahhoz, hogy vörös ginsenget kapjunk (Prémium Vörös Koreai Ginzeng kivonat, klikk ide!), a növényt elég egyszer gőzölni, ahhoz pedig, hogy feketét, kilencszer. Ezáltal a fekete ginseng kivonatban lévő ginsenozid hatóanyagok arányai átrendeződnek, így sokkal hatékonyabb. (Prémium Fekete Koreai Ginzeng kivonat, klikk ide!) A vörös ginseng GOLD pedig Korea büszkesége a legmagasabb aktív hatóanyagtartalommal (Prémium Vörös Koreai Ginseng kivonat Gold, klikk ide!), amit általános felhasználásra javasoljunk, ha a Vörös Ginseng kivonattól erősebbre van szükség.
Mivel a ginseng kivonatban 6-7-szer több hatóanyag van, mint a porított változatban (ugyanolyan mennyiségű növény feldolgozása esetén), egyértelmű volt számunkra, hogy kivonatokat szeretnénk készíteni.
Csak hogy érzékeltessük, milyen nagy mennyiségű növény feldolgozására kerül sor, eláruljuk, hogy 1 kg Prémium Koreai Ginseng kivonat előállításához 7 kg, 6 éves ginseng gyökérre van szükség.
Azért pont 6 évesre, mert az évek számának elteltével sokszoros mennyiségű hatóanyag keletkezik a növényben, és 6 évesen ér el egy olyan csúcsot, amely már érdemben is hasznosítható a számunkra.
Az alábbi grafikonon jól látszik a 2 és 6 éves növények gyökereinek vastagsága, ami erősen összefügg a benne lévő hatóanyag mennyiségével.
A gyár működése (Geumsan Dukwon Co., Ltd.) a Koreai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (KFDA), valamint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) által engedélyezett.
Azért, hogy garantálhassuk a legjobb minőségű Prémium Koreai Ginseng kivonatot, a termékek bevizsgálásra kerülnek.
Őrizd meg az egészségedet, és fokozd ellenálló képességedet a Prémium Koreai Ginseng fogyasztásával!