Ginzeng, a természetes vérnyomáscsökkentő

A ginseng hatása a vérnyomásra avagy a természetes vérnyomáscsökkentő

Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi" - mondta egykoron a német filozófus, Arthur Schopenhauer. Örök igazság, hiszen az egészségünk romlása életünk minden területére hatással tud lenni. Ezért kiemelten fontos a megelőzés vagy egészségügyi panasz esetén a tünetek enyhítése, valamint a kiváltó okok megszűntetése. A jó minőségű legalább 6 éves növényből készült ginzeng készítmények segítik a normális vérnyomás kialakulását (természetes vérnyomáscsökkentő, alacsony vérnyomás esetén vérnyomásnövelő hatású), ezért mellékhatások nélkül tud segíteni.

A magas vérnyomás sajnálatos módon manapság népbetegségnek számít és számos kellemetlenséget okozhat. A kezdeti időkben fejfájás formájában jelentkezhet - legyen az tompa fejfájás, lüktető halántéktáji fejfájás - vagy akár koncentrációvesztést és szédülést is tapasztalhatunk. Ezek mind intő jelei lehetnek a magas vérnyomásnak, de talán nem elég komoly problémák ahhoz, hogy orvoshoz forduljunk. Ezért sokan elbagatellizálják és csak akkor keresik fel háziorvosukat, amikor már nagyobb a baj.

A ginzeng csökkenti ugyan a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát, azonban érdemes az orvos tanácsát kikérni ha abba akarjuk hagyni a vérnyomáscsökkentő gyógyszer szedését. Sajnos a magas vérnyomás kezelése még mindig rendkívül sok embert érint Magyarországon. Remélhetőleg az olyan cikkek mint ez is segítik megtalálni a legmegfelelőbb módszert a vérnyomás helyreállítására.

Figyeljünk oda testünk jelzéseire!

Magas vérnyomás szövődményei - Koreaiginseng.huNe várjuk meg, amíg komolyabb tüneteket észlelünk, hanem figyeljünk oda testünk apróbb jelzéseire (rendszeres fejfájás, látás problémák, hányinger, szédülés, stb.). Mérjünk rendszeresen vérnyomást, amennyiben a fenti tüneteket észleljük! Nem árt tisztában lenni azzal, hogy bizonyos életmódok, szokások növelik a magas vérnyomás kockázatát, úgy mint a túlsúly és a dohányzás. A magas vérnyomás korai szövődménye az érfalak sérülését idézheti elő. Ám a hosszú időn át kezeletlen magas vérnyomás szövődményei az agyvérzés (stroke), látás romlás, illetve látásvesztés, szívelégtelenség, szívroham, vesekárosodás és szexuális zavarok.

 

Magas vérnyomás csökkentése gyógynövényekkel? Nézzük meg hogyan hat a ginseng a vérnyomásra?

Tegyél egészséged megőrzéséért és előzd meg a bajt! Számos lehetőség közül mi egy természetes vérnyomás csökkentő hatással járó megoldást javaslunk, mely esetlegesen lassabban, lágyabban fejti ki a hatását, viszont mellékhatásoktól mentes. A ginzeng általánosan a vérkeringést optimalizálja, ezért ott fejti ki a pozitív hatását, ahol elakadás és probléma található. Nagyon fontos kiemelni a felhasználni kívánt ginzeng minőségét! A ginzengben lévő aktív hatóanyagok, a ginzenozidok megfelelő mennyiségben azon ginseng termékekben találhatóak meg, amelyek legalább 6 éves növényből készültek! Mindig nézzük meg, olvassuk el a csomagolást és a tájékoztatást, mert az Európában forgalomban lévő ginzeng tartalmú termékek jelentős része silány minőségű, 1-2 éves növényből készül. Ezen termékek aktív hatóanyag-tartalma igen csekély (ez az oka, hogy nem tüntetik fel a csomagoláson a hatóanyag mennyiséget, csupán azt hány mg ginzenget tartalmaz). A prémium minőségű ginseng termesztéséről itt olvashatsz, kattints ide!

A ginzeng antioxidáns, vazorelaxációs, gyulladáscsökkentő és rákellenes hatású. Továbbá, a ginzeng is széles körben használatos a szív-és érrendszeri kockázati tényezők kezelésére, mint például a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint. A ginzengről és ginzenozidokról bebizonyosodott, hogy javítják a koszorúér véráramlását. A ginzeng és a ginzenozidok elsődleges szerepet játszanak a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében. Mint korábban látható volt, a ginzeng és a ginzenozidok jelentős hatásokat mutattak a szív-és érrendszeri betegségek tekintetében az ROS kialakulás gátlása (káros folyamatok elindulásának gátlása), az NO generáció stimulációja, a vazomotoros tónus javítása, a vérkeringés javítása, és a lipid profil javítása révén.

Ha szeretnél a ginzengről komoly tudományos anyagot olvasni kattints ide!

Vérnyomás mérés

Szervezetünket erek és hajszálerek hálózzák be, melyek teljes hossza emberenként elérheti akár a 100.000 km-t is, így a Prémium Koreai Ginseng kivonat a vérnyomáson túl több fronton is támogatja az egészséget. Erről tudj meg többet itt, klikk ide!

Mi a különbség a vérhígító és a véralvadásgátló között? Hogyan ha ezekre a ginseng? Tudj meg róla többet, klikk ide!

Kérem a még jobb felszívódású Enzimes Fermentált Vörös Ginseng kivonatomat!

 

Enzimes Fermentált Vörös Ginseng kivonat 90g

 

  

Kérem a Saponin Plus Ginseng Kapszulámat, klikk ide!

Saponin ginseng kapszula - extra strong

Klinikai Referencia:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1226845317303172