Rg3 ginzenozid és a rák – alternatív segítség a láthatáron

Rg3 ginzenozid és a rák – alternatív segítség a láthatáron - Hogyan épülhetünk fel a kemoterápia után gyorsabban?

Bár rengeteg, korábban halálos betegségre sikerült már megtalálnunk a gyógymódot, vagy legalább olyan kezelést, amivel kordában lehet tartani, a rák még mindig egy rettegett kór. Nem válogat, sokszor a semmiből csap le, alattomosan növekszik a háttérben, és mire kiderül, gyakran már súlyos a helyzet. Nem lehetetlen belőle felépülni, de hogy sikerül-e, az nagyon sok tényezőn múlik, és egyetlen érintett sem tudhatja, ő melyik csoportba fog tartozni. Mindenesetre a megfelelő terápia kulcsfontosságú.

Mitől alakul ki a rák?

Ha tudnánk, akkor talán megelőzhető lenne, de az az igazság, hogy csak bizonyos hajlamosító tényezőket ismerünk, pontosan nem tudjuk, ki lehet érintett. Éppen emiatt ijesztő: bárkiben kialakulhat a betegség, nemre, korra, egészségi állapotra, sőt, életmódra való tekintet nélkül.

Másrészről, ez csak részben igaz, mert, ahogy említettük, vannak bizonyos ismereteink arról, hogy mi okozhat rákos megbetegedést, így némi odafigyeléssel, a megfelelő életmóddal van esély bizonyos ráktípusok egy részének megelőzésére. De garancia nincs, mindent nem lehet kivédeni. Tudjuk például, hogy a dohányzás okozhat tüdőrákot, de láttunk már olyan tüdőrákost, aki sosem dohányzott, és olyan dohányost is, aki szép kort megélt egészségesen.

Az életmódbeli szokások, környezeti tényezők mellett ugyanakkor a genetikai tényezők is szerepet játszanak. Bizonyos daganattípusokra való hajlam tud sajnos öröklődni. Erre példa a BRCA nevű gén mutációja, ami öröklődhet, és számos daganattípus kialakulásáért felelős, többek közt mell-, petefészek-, hasnyálmirigy-, prosztatarák, valamint melanoma.

És ott van még sok-sok tényező, amit nem ismerünk. Mert sajnos számos olyan eset is előfordul, amikor az érintett egészségesen élt, vigyázott magára, járt szűrővizsgálatokra, a családjában nem volt még daganatos megbetegedés, de nála mégis megjelent.

Mitől függ a túlélés?

A rák túlélése egyéni, de alapvetően 4 dolgon múlik:

 • a daganat típusa: a rák nem egyféle betegség, többféle daganat alakulhat ki, amit a viselkedése, összetétele stb. szerint osztályoznak.
 • a daganat helye: nem minden szerv esetében azonosak a túlélési esélyek. A tüdőrák esetében például viszonylag alacsonyak, de egy áttét nélküli mellrákból könnyebben fel lehet gyógyulni.
 • a folyamat előrehaladottsága (vannak-e áttétek, mennyi, hol stb.): ha a rák már több szervet érint, nehezebb a gyógyulás.
 • hogyan reagál a kezelésre: vannak ráktípusok, amik nagyon jól reagálnak a kemoterápiára, sugárterápiára, illetve egyéb kezelésekre, mások szinte semennyire.

Az mindenesetre biztos, hogy kezelésre szükség van, még akkor is, ha az agresszív, mert ez jelenti a legjobb esélyt a túlélésre.

Hogyan lehet legyőzni a rákot?

A daganatos megbetegedések kezelése nem egységes: függ attól, hogy hol van a daganat, milyen típusú, mennyire előrehaladott. Bizonyos esetekben a műtét, azaz a daganat eltávolítása az első lépés, ezután következhet gyógyszeres terápia. Máskor nem lehet azonnal műteni a beteget, itt előbb sugár- vagy kemoterápiára lehet szükség a daganat méretének csökkentése céljából. De az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem műthető, vagy nem is kell műteni.

Nem szépítjük: mivel a rák egy agresszív, pusztító betegség, az alkalmazott terápiák se kimondottan finomak. Amellett, hogy pusztítják a daganatot, sajnos mást is pusztítanak, aminek vannak következményei.

A műtét mellett az alábbi kezelési módok jönnek többnyire szóba:

 • Célzott biológiai terápiák: az utóbbi években hatalmas áttörést hoztak a rákgyógyításban a célzott daganatterápiák, amik lényege, hogy szemben a hagyományos módszerekkel, egy meghatározott molekuláris célcsoportra hatnak, így akadályozva meg a rákos sejtek további osztódását és a daganat növekedését. Bizonyos ráktípusok esetében figyelemreméltó eredményeket lehet ezekkel elérni, de sajnos egyelőre nem jöhetnek szóba minden esetben.
 • Sugárterápia: a rák elpusztítására, vagy a daganat növekedésének kontroll alatt tartására használják. Akkor igazán eredményes, ha a rákos daganat kiterjedése még csak egy helyre korlátozódik. A sugárterápia a DNS károsítása révén gátolja a sejtosztódást, azonban nem csak a daganatos sejtekre hat, hanem az épekre is – éppen ez a hátránya, habár manapság minimalizálni tudják a daganat környéki ép sejtek pusztulását.
 • Kemoterápia: a kemoterápia a gyakorlatban azt jelenti, hogy a beteget sejtmérgekkel kezelik, amik megölik a ráksejteket, de minimum akadályozzák, hogy tovább szaporodjanak. A sejtmérgek zöme kimondottan a gyorsan szaporodó sejtekre hat, amilyenek a ráksejtek. Csakhogy vannak más sejtek is, amik hasonló tulajdonságokkal bírnak, emiatt vannak a kemoterápiának komoly mellékhatásai, amik miatt rossz híre van.

Mindezek mellett persze ott van még minden más is, amivel a betegek próbálkoznak a gyógyulás érdekében. Ilyenek az életmódbeli változások, valamint az alternatív gyógymódok is, amikkel meg lehet támogatni az orvos által előírt kezelést. Ilyen lehet az Rg3 ginzenozid fogyasztása is, ugyanis koreai kutatások kimutatták, hogy a hagyományos kezelések mellett Rg3 ginzenozidot fogyasztó rákbetegek túlélési esélyei számottevően jobbak lehetnek bizonyos ráktípusok esetében.

Hogyan segíthet a nagymennyiségű rg3 ginzenozid a rákos betegek gyógyulásában? A kemoterápia utáni regenerálódás

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni: nem a sugárterápia, illetve kemoterápia helyett, hanem ezek MELLETT, ezeket kvázi megtámogatva lehet célszerű a ginzeng fogyasztása.

Royal Rg3 300

Koreai kutatások során a következő eredmények születtek:

 • Az Rg3 ginzenozid gátolhatja a daganat kiújulását és más szervekre való átterjedését a műtéti eltávolítást követően, valamint sugárkezelések után.
 • Az Rg3 ginzenozid fokozhatja a sugárkezelés hatását, csökkenti a mellékhatásait
 • Csökkentheti a szervezet ellenállását a kezelés felé
 • Erősíti az immunrendszert
 • Javítja a betegek étvágyát és általános állapotát, enyhíti a fájdalmat.
Royal Rg3 300
 

Kutatások az Rg3 ginzenozid alkalmazásáról rákos betegeknél:

 • Egy 2007-es tanulmány[1] során 71 gyomorrákos pácienst vizsgáltak, akik közül 33 páciens a szokásos kezelést kapta, 38 azonban Rg3 ginzenozidot is kapott mellé. Míg előbbi csoportátlagos túlélése 25 hónap volt, addig az Rg3-at is fogyasztó csoporté mintegy 40 hónap.

 • Egy 2009-ben végzett teszt[2] során nyelőcsődaganatos betegeknél vizsgálták az Rg3 ginzenozid hatását. 60 betegból 30 kapott Rg3-at, 30 nem. Az Rg3 ginzenozidot is fogyasztó csoport 1 éves túlélési aránya 66,7% volt, míg az Rg3-at nem kapó csoporté 36,7%.

 • Egy 2006-os vizsgálat[3] szerint pedig a tüdőrákban szenvedőknél is szép eredményeket lehet elérni. Összesen 115 pácienst vizsgálva az az eredmény született, hogy a hagyományos kezelés mellé Rg3 ginzenozidot is kapó csoport átlagos túlélési ideje 15,8 hónap volt, míg a ginzenozidot nem kapóké 9,7 hónap.

A vizsgálatokból kiderül, hogy napi 20mg Rg3 ginzenozid hatékonyan segítheti a rák gyógyítását a megfelelő orvosi terápiák mellett alkalmazva.
 

Rg3 ginzenozid a kemoterápia mellékhatásai ellen

Ahogy már említettük, a sugárterápiának, kemoterápiának sajnos komoly mellékhatásai lehetnek, mert igen agresszív kezelési módok. A csontvelősejtek, az emésztőrendszer nyálkahártyájának sejtjei, az ivarszervek, a szőrtüszők és hajhagymák sejtjei hasonlóan viselkednek a rákos sejtekhez, azaz gyorsan és folyamatosan sokasodnak. Ennek következtében a szóban forgó terápiák ezeket a sejteket is támadják, így az általuk alkotott szervek lesznek a területek, amelyek kapcsán a mellékhatások leginkább érződnek.

A teljesség igénye nélkül a következőket tapasztalhatják a kezelésben résztvevők:

 • hányinger, hányás,
 • szájszárazság,
 • ízérzékelési problémák,
 • étvágytalanság,
 • hasmenés,
 • általános gyengeség,
 • a haj kihullása,
 • vérszegénység,
 • fokozott hajlam fertőzésekre.

Az Rg3 ginzenozid segíthet a terápia mellékhatásainak csökkentésében, ugyanis kedvező hatással van az emésztésre, a koncentrációra, élénkítő hatása van, emellett az immunrendszert is hatékonyan támogatja, aminek köszönhetően a fertőzések ellen hatékonyabban védekezhet a szervezet.

Kiegészíthetjük a terápiákat

Az orvostudomány folyamatosan kutatja a rák ellenszerét, és nagyon biztató eredmények születnek bizonyos területeken, de a kulcs sajnos még nincs a kezünkben. Ezért fontos, hogy amellett, hogy vállaljuk az orvosok által előírt kezeléseket, betartjuk az utasításaikat, nyitottak legyünk a természetes lehetőségek irányába is.

Sajnos nem jelenthetjük ki, hogy a ginzeng gyógyítaná a rákot. De van néhány kutatás, ami igazolja, hogy bizonyos típusok esetében támogathatja az orvosi terápiák hatékonyságát, valamint segíthet a mellékhatások enyhítésében azzal, hogy ad egy plusz pajzsot az immunrendszernek, és segít a szervezetnek megtartani az erőnlétét. Mindemellett a szervezet hatékony támogatásával a gyógyulási folyamatot is meggyorsíthatja.

Kinek és mikor ajánljuk a Royal Rg 300-at?

 Kemoterápia vagy sugárterápia után a gyorsabb gyógyulás érdekében
 Erősen legyengült szervezetnek azonnali energia szint növelésre, állóképesség növelésére, immunrendszer erősítésére, vérkeringés és szív- és érrendszer támogatására

*Az eredmények természetesen egyénenként eltérhetnek.

Aktív hatóanyag: 50mg/g Rg3 ginzenozid tasakonként

További információ és megrendelés, kattints ide!

Royal Rg3 300

 

[1] (2007) Effect of adjuvant chemotherapy of ginsenoside Rg3 combined with ***** C and tegafur in advanced gastric cancer. Zhonghua Wei Chang Wai Ke Za Zhi. 10: 64-66

[2] (2009) Efficacy of Shenyi Capsule combined with ******* plus ****** in treatment of advanced esophageal cancer: a randomized controlled trial. Zhong Xi Yi Jie He Xue Bao. 7: 1047-1051.

[3] (2006) A randomized, prospective, multi-centre clinical trial of NP regimen  plus Gensing Rg3 in the treatment of advanced non-small cell lung cancer patients. Zhongguo Fei Ai Za Zhi. 9: 254-258.