Méregtelenítés házilag: min segít, hogyan segít és milyen gyakran van rá szükség?

Méregtelenítés házilag: min segít, hogyan segít és milyen gyakran van rá szükség?

A méregtelenítésről többféle véleménnyel találkozhatunk: van, aki szerint hasznos, és fontos is legalább időnként, kúraszerűen végezni, hogy egészségesek legyünk. Mások nem hisznek a hatékonyságában, sőt, inkább tartják károsnak, mint jónak. Az igazság valahol középen van. Nem mindegy, hogy méregtelenítés alatt mit is értünk pontosan, hogyan és milyen módszerekkel végezzük. Ettől függ ugyanis, hogy tényleg jótékony hatása lesz-e a szervezetünkre.

Mi is az a méregtelenítés és mire szolgál?

Méregtelenítés alatt többnyire azt értjük, hogy a testünkben felhalmozódott méreganyagoktól igyekszünk megszabadulni. Valójában ez nem azt jelenti, hogy kipucoljuk az egész szervezetet; leginkább az emésztőrendszert tudjuk megtisztítani, ezért béltisztításként is szokás emlegetni az eljárást.

De milyen mérgektől kell megszabadulni?

Nagyjából köztudott tény, hogy a táplálkozásunkkal sajnos sok olyan anyagot is beviszünk a szervezetbe, amik nem tesznek jót nekünk. A méregtelenítők ezeket szeretnék kiebrudalni. Az azonban vitatott, hogy valóban használnak-e ezek a kúrák, vagy leginkább csak szeretnénk azt hinni, hogy jót tettünk a szervezetünkkel.

A drasztikus méregtelenítő kúra inkább árthat

Tisztázzuk: a méregtelenítés létezik, és valóban hasznos, de az nem feltétlenül egészséges, ha ezt kúraszerűen, éhezéssel, mindenféle vízhajtókkal és hajhajtókkal érjük el. Tény, hogy egy-egy ilyen kúra után az emberek nagy része fittebbnek, könnyebbnek érzi magát, jobb a közérzete, esetleg még boldog is, mert lecsusszant néhány kiló is a folyadékvesztéssel.

Határozottan úgy tűnik tehát, hogy érdemes volt végigcsinálni a méregtelenítést, csakhogy a látszólagos eredmények nem biztos, hogy azt jelentik, valóban kiürült, aminek ki kellett. A szervezetünket ugyanakkor biztosan megviselte a hasmenés és a folyadékvesztés, amit érzékelhetünk is szédelgés, fejfájás, gyengeség, koncentrációs problémák, fáradtság, esetleg folyamatos éhségérzet formájában – így már egyből nem hangzik olyan jól, ugye?

Az emésztés folyamatos karbantartása a járható út avagy méregtelenítés házilag

A szervezet megerőszakolása helyett célravezetőbb folyamatosan odafigyelni arra, hogy az emésztésünk megfelelően működjön. A problémák azonban ott kezdődnek, hogy az emberek zöme egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy mit is jelent a megfelelően működő emésztés.

Te is azt gondolod, hogy ha minden nap van székleted, akkor minden rendben? Nos, akkor sajnálattal közöljük, hogy tévedésben élsz. Akkor működne ideálisan az emésztőrendszered, ha minden étkezés után vécézned kellene. Ahhoz képest ez a napi egy alkalom elég kevés, ugye?

Gondolj bele, milyen problémáktól szabadulhatnál meg, ha valóban megvalósulna az ideális anyagcsere:

  • nem puffadnál, mert a beleid szinte folyamatosan mozgásban lennének, ürítenék a fölösleget
  • nem lenne kellemetlen teltségérzeted órákkal evés után is, mert rögtön kijönne, aminek ki kell
  • nem híznál el egykönnyen, mert a gyors anyagcserének köszönhetően nem maradna a szervezetedben fölöslegesen semmi
  • fittebb és energikusabb lennél, hiszen nem terhelne le a fölösleges anyagok raktározása
  • szó szerint könnyebbnek éreznéd magad, ami pozitív hatással lenne a közérzetedre is.

Nem hangzik rosszul, ugye? Ehhez képest legtöbben naponta egyszer végzik el a dolgukat a vécén, a nap többi részében pedig cipelik magukkal azt, ami felgyűlt. Csoda, hogy általános probléma a hasfájás, puffadás, szélgörcs, diszkomfort érzet? Még rosszabb a helyzet, ha egy krónikus székrekedés is fennáll, és napokig nem sikerül üríteni.

A jó megoldás: tartsd fenn a tisztulást!

A fenti eredményt nem fogod elérni a kúraszerű, önsanyargató méregtelenítéssel, de egy átgondolt, kíméletes béltisztítással igen. Ha nem löketekben, hanem folyamatosan segíted elő a beleid fokozott működését, elérheted, hogy az emésztőrendszered mindig ideális szinten működjön, ezáltal ne kelljen „tárolnod” a fölösleges anyagokat, gyorsabban ürüljön ki, ami nem kell.

A koreaiak már feltalálták és alkalmazzák azt a készítményt, ami ezt lehetségessé teszi. Ez a Jang Dabium koreai béltisztító, ami kizárólag természetes anyagokat alkalmazva serkenti a bélműködést, ezzel elérve, hogy naponta többször is tudjunk székletet produkálni így egy tökéletes méregtelenítő kúra hasznos eszköze. Ennek során nagyon fontos, hogy olyan ételek kerüljenek a szervezetünkbe amit azért könnyebben tudunk megemészteni. A kúra alatt elengedhetetlen az elengendő víz fogyasztása is.

béltisztítás koreai módra

Amit tartalmaz:

  • Útifű maghéj: az egészséges bélműködés serkentője és a koleszterinszint csökkentője
  • Koreai vörös ginseng: az immunrendszer támogatója
  • Tengeri hínár: a megfelelő bélmozgást elősegítője
  • Aloe: emésztés serkentője és a méregtelenítés szakértője
  • Hialuronsav: a gyomor/bél rendszer természetes gyógyulási folyamatának támogatója
  • Lactobacillus mix: a táplálék lebontásának és a tápanyagok felszívódásának segítője
  • Aszalt szilva: a székrekedés enyhítője
  • Fehér üröm: az emésztés támogatója
  • Katechin a zöld tea kivonatból: a testzsír csökkentője és remek antioxidáns.
Jang Dabium kíváló méregtelenítő kúra

Ezzel a béltisztítóval nem kell semmilyen sanyargató kúrát tartanod: folyamatosan alkalmazhatod. Minden reggel, körülbelül fél liter langyos vagy hideg vízzel célszerű bevenni – garantáltan hamar észre fogod venni a hatását! Gyakrabban mész vécére, de ez semmiképp nem nevezhető hasmenésnek. A székletürítés gyakorisága eléri az ideális szintet, annak állaga javul, mennyisége is megnövekszik, azaz folyamatosan tudod üríteni a káros anyagokat a szervezetedből anélkül, hogy felhalmozódnának.

Könnyűnek, üdének, tisztának érzed majd magad, és azok az emésztőrendszeri panaszok is megszűnnek, amiket talán észre sem vettél eddig – de a hiányuk garantáltan fel fog tűnni!

Próbáld ki, milyen az élet ideálisan működő emésztőrendszerrel!

Méregtelenítés házilag