Leggyakoribb tévhitek a Ginsengről

Ginseng hatása általános vélekedés szerint

Sokan úgy gondolják, hogy ha elkezdnek ginsenget szedni, akkor teljesen kiválthatják vele a kávé és az energiaitalok fogyasztást. Nem ez az egyetlen tévhit, mely a köztudatban él a ginsengről és a ginseng termékekről.

Kávé helyett ginseng?*** Ha elkezdünk ginsenget szedni, akkor többé már nem szükséges kávét inni - gondolják sokan tévesen. A jó minőségű ginseng termékek javítják az agy vérellátását, védik az agy neurotranszmittereit, ezáltal az agy jobban és gyorsabban működik. Ez nem tévesztendő össze azzal a hatással, amit például a kávéval érhetünk el, azaz hirtelen és gyors élénkítő hatás, mely mindössze pár óráig tart. A ginseng kivonat folyamatos fogyasztása mellett egész nap jobban vág az agyunk, hamarabb eszünkbe jutnak a dolgok és energikusabb, fittebb és vidámabbak leszünk. Az alvást értelemszerűen a ginseng sem tudja pótolni, viszont egy kialvatlan éjszaka után sokat tud segíteni a Prémium Fekete Koreai Ginseng kivonat a jobb agyi működésben. 

 

Prémium Koreai Ginseng kivonat*** Ginseng kapszula vagy ginseng ampulla...csak ilyen formában lehet fogyasztani - ez is egy gyakori tévhit. A legtöbb ginseng étrend-kiegészítő kapszula vagy ampulla formájában kapható a boltokban, ám azt még kevesen tudják, hogy ha prémium minőséget szeretnénk fogyasztani, akkor a 100%-os, sűrű, tömény kivonatot kell választani. Hogyan készül a 100%-os kivonat? Klikk ide a további infókért! Összefoglalásként elmondható, hogy 1 kg ginseng kivonathoz 7 kg ginseng gyökérre van szükség. Azaz 1 gramm kivonat (mely a javasolt napi adag) 7 gramm porított változatnak felel meg. A porított változat található a ginseng kapszulákban, abból is általában csak néhány száz milligramm kapszulánként, mely nem a hatóanyagot mutatja, hanem hogy hány milligramm porból készült. Tehát a sűrű (képen látható), 100% Prémium Koreai Ginseng kivonatok nagyságrendekkel koncentráltabbak és több hatóanyagok tartalmaznak. Valamint még egy fontos megjegyzés: a prémium minőségű kivonat 6 éves ginseng gyökérből készül, amelyet ha nem találsz meg egy termék leírásában, akkor valószínűleg 1-2 éves gyökérből készül, mely kevesebb hatóanyagot tartalmaz.


Ginseng jótékony hatása az alvásra

Ginseng hatása az agyra

*** Ha elkezdek ginsenget szedni, jobban fog működni az agyam, ezért esténként nem fogok tudni tőle aludni - ez sem igaz. Éppen az ellenkezője igaz vagyis a ginseng jótékonyan hat az alvásra, amennyiben mértékkel, a javasolt napi adagolás szerint, nappal fogyasztják. Számos ginseng fogyasztó visszajelzése szerint akár már 1-2 hét után jobban és mélyebben aludtak, másnap kipihentebben ébredtek.

Ginseng hatása a fáradtságra

*** Ha fáradtabb vagyok, vagy alig aludtam éjszaka, akkor többet beveszek a ginsengből és már jól is leszek - ez egy óriási tévhit! A ginseng gyökérből készült termékek nem hirtelen, hanem akár néhány nap (hosszabb ideje húzódó tünet pl.: potencia zavar esetén akár hetek, hónapok) alatt fejtik ki hatásukat, így nem vezet célra ha egyszerre többet fogyasztunk belőle. A Prémium Koreai Ginseng kivonatban található magas hatóanyag-tartalom miatt óvatosan kell vele bánni és az előírt mennyiséget nem szabad túllépni.

*** A ginseng jótékonyan hat a vérnyomásra, ezért egyből abbahagyhatom a vérnyomás csökkentő gyógyszereket, amint elkezdtem szedni a ginseng kivonatot - ez sem igaz! A ginseng természetes vérnyomás növelő és csökkentő is egyben, mivel általánosan a vérkeringésre hat. Minden esetben azt javasoljuk, hogy a termék fogyasztásáról egyeztess a kezelőorvosoddal.

Kérem a Prémium Koreai Ginsengemet, klikk ide!

Enzimes Fermentált Vörös Ginseng kivonat 90g

 

Többet akarok tudni a ginsengről! Klikk!