Ilyen sorrendben szedjed a ginsenget

Ilyen sorrendben szedjed a ginsenget

Sokat írtunk már a ginseng készítményeink hatóanyagáról, felszívódásáról. Most  arról fogunk, hogy milyen sorrendben javasolt szedni egyik vagy másik ginseng terméket.

1. Ha még soha nem próbáltál 6 éves koreai ginseng gyógynövényből készült étrend-kiegészítőt.

🔸Mindenképpen felhívnám a figyelmedet a fokozatosság elvéreAzaz NE egyből a legerősebb készítményeket próbáld ki elsőre:  Saponin Plus Ginseng Kapszulát, vagy Royal Rg3 300-at, hanem válassz egy olyan ginseng kivonatot, amelyet könnyen kisebb mennyiséggel kiadagolhatsz. Például az Enzimes Fermentált Koreai Ginsenget, vagy egy másik Ginseng KivonatotGinseng Port vagy Ginseng teát.

Természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora támogatásra van szüksége a szervezetednek. Tehát ha például néha fáradékony vagy, az immunrendszeredet is karbantartanád, vagy a szellemi kapacitásodat javítanád, akkor egy kivonatot javasolnék, amit az első 2-3 hétben csak napi fél grammal szedj, aztán 3-4 hét után emelheted napi 1 grammra. Közben pedig érdemes figyelni a tested reakcióját milyen ginseng dózisnál kezd el reagálni. Azt a mennyiséget érdemes tartani, amennyiben a szervezet ugyanabban az állapotban marad.

Ha esetleg egy váratlan betegség történne, akkor a szervezet igényelhet nagyobb segítséget, ilyenkor átmenetileg lehet emelni az adagot, például 1 gramm helyett 1,5-2 grammra.

 2. Ha már több hónapja szedsz ginsenget.

🔸Azt javasoljuk, hogy váltogatva fogyaszd a különböző termékeket (amennyiben az életmódod, ízlésed megengedi). Nekünk az vált be, hogy például beszedünk egy doboz Saponin Kapszulát (60 darab, 60 napra elegendő), majd utána beszedünk egy kis üveg Fekete Ginsenget (50 gramm, kb. 50 napra elegendő). Aztán következik egy üveg Enzimes Fermentált Vörös Ginseng kivonat 90g (kb. 90 napra elegendő).

Ennek a lényege, hogy a különböző termékekkel eltérő arányban visszük be a szervezetbe a ginzenozidokat, a ginseng hatóanyagát. Ahogy arról már korábban írtunk, a tudósok jelenleg közel 40  féle ginzenozidot fedeztek fel, melyek más és más problémát képesek megoldani. Erről bővebben itt írunk, klikk ide! 

Tehát a változatosságra nem csak az étkezésben érdemes odafigyelni, hanem például a ginseng szedése esetén is.

További információk a készítményekről, klikk ide!

koreaiginseng.hu