Természetes bőrápolás belülről - kezdjük a ginzenggel!

Bőr öregedése ellen

Bőrünk öregedéséért nem csak külső hatások, de belső folyamatok is felelősek. Sejtjeink élettartama napról napra csökken, a korral egyre nehezebben működik a regeneráció. Az olyan hétköznapi dolgok, mint a dehitratáció (test erős vízhiánya), a stressz, vagy az alváshiány pedig csak tovább gyorsítják ezt a természetes folyamatot.

A probléma kezelésében különböző jótékony hatású krémeket és kozmetikumokat is használhatunk, ám ezek mellett érdemes a belsőleg történő ápolásra is gondolnunk. Az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás alapfeltétel, de a vitaminok és antioxidáns anyagok szervezetbe történő bevitele is kiemelt jelentőséggel bír, ha bőrünk gyorsütemű öregedésének megelőzéséről van szó.

A ginzengből, más néven az „embergyökérből” készült koreai kozmetikumok kiemelkedően híresek fiatalító hatásukról, valamint a bőrproblémákkal szembeni hatékony fellépésükről.

Öregedésgátló és frissítő minden bőrtípus számára a Ginseng

A ginzeng nem csak magas vitamin-, de koncentrált antioxidáns-tartalmáról is ismert a gyógyásztban, valamint a kozmetikában egyaránt. Igazán különlegessé pozitív élettani hatásai teszik, többek közt a jelentős sejtmegújító képessége.

A ginzeng ugyanis nem csak élénkít (amennyiben a szervezet normális működéséhez erre van szükség), de a kollagén termelődését is serkenti szervezetünkben, ezáltal kiemelkedően jótékony hatással bír bőrünk öregedésére. Megtölti vitalitással és élettel a rétegeket, és nem csak szebbé, de egészségesebbé teszi a bőrt. Az esztétikai hatás mellett a különféle gyulladások, elváltozások, és bőrhibák megszüntetésében is segíthet. Ha egyszerre szeretnéd fogyasztani a gránátalma, kollagén és ginseng extrán hatékony egyvelegét - mely támogatja a bőrápolást és a fiatalos megjelenést - akkor ezt terméket neked találták ki, klikk ide!

A ginzeng éppen ezért értékes növény, melyből többféle kozmetikum, koncentrátum, valamint kivonat is készül. Mind külső, mind pedig belső felhasználása ajánlott. Sokan fogyasztják például kapszulás vagy tablettás formában, de a kivonatok mellett teaként is elérhető, sőt, rengeteg krém vagy kozmetikum természetes, bőrfiatalító hatású alapanyagaként is ismert.

Hogyan és miért működik a ginseng?

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ismét csak egy hangzatos, ámde hatástalan csodaszerről van szó, érdemes egy pillantást vetni a ginzeng kutatások által bizonyított élettani hatásaira.

Bőrünk öregedése viszonylag korán, már 25 éves korunk táján megkezdődik. Sejtjeink ekkor már nehezebben regenerálódnak, a természetes folyamatot pedig a barnulás, az alváshiány, valamint a káros szenvedélyek is gyorsíthatják.

A ginzeng a benne található hatóanyagoknak, legfőképp a fitonutrienseknek köszönhetően felszabadítja a bőrben felgyülemlő szabadgyököket, ezáltal gyorsabbá és könnyebbé teszi annak anyagcseréjét. Ez segíti a regenerálódást, a hámréteg gyorsabb kopását, ami nem csak a korai öregedésre, de a nyári napégésre, valamint a bőrszárazságra is hatékony orvosság lehet.

A ginzengből készült koreai kozmetikumok és termékek hozzájárulnak továbbá bőrünk hidratálásához, a kollagén termelés elősegítésével pedig egyszerre rugalmasabbá és tónusosabbá is teszik annak felületét.

Éppen ezért a ginzeng alapú természetes kozmetikumok nem csak az öregedés megelőzésére, de az apróbb bőrhibák halványítására, eltüntetésére is alkalmasak. Ebből is jól látható, hogy bőrfiatalító ereje a gyógynövények közt kiemelkedően magas.

Embergyökér más néven a Ginseng

Nem véletlen, hogy a ginzeng a rendkívül beszédes „embergyökér” névre is hallgat. Élettani hatásai (klikk ide) miatt sokan úgy emlegetik, mint egy olyan növényt, mely számos problémát képes megoldani. Rengeteg pozitív hatással rendelkezik, mind a testi, mind pedig a szellemi egészségre egyaránt.

Bőrápoló tulajdonsága mellett stresszoldásra, élénkítésre, valamint az immunrendszer erősítésére is használjuk és elmondható róla, hogy rendszeres alkalmazása nagyban hozzájárul az általános életminőség látványos javulásához is.

Kezdd a természetes bőrápolást belülről, mellette pedig hidratáld és pihentesd a bőrödet kívülről a koreai szépségápolás egyik nagy kedvencével, a hidrogél szemmaszkkal! Kattints az alábbi képekre! 

Koreai kozmetikumok - K-Beauty