A szem alatti karikák legnagyobb ellenségei

Te sem hozod a legjobb formádat reggel, közvetlenül ébredés után? Nos, ezzel mindannyian így vagyunk. Kissé begyógyult, táskás szemek, gyűrött ábrázat. Jó esetben némi hidegvizes mosakodást követően hamar rendeződik a probléma, de legyünk őszinték: a kor előrehaladtával egyre nehezebben nyeri vissza az arcunk a normális formáját. Ilyenkor jön szóba a különböző bőrfeszesítő, frissítő kozmetikumok használata.

Így látszunk egyre öregebbnek - szem alatti duzzanat

A gyerekek ábrázatán is látszik, ha csak pár perce ébredtek, de minél idősebbek vagyunk, annál tovább maradnak meg ezek a jelek. Sőt, akár állandósulhat is a táskás szem, szem alatti duzzanat ami sajnos nagyon sokat tud rontani a megjelenésünkön. De vajon miért törvényszerű, hogy az idő múlásával egyre fakóbb, lazább, ráncosabb a bőrünk, a szemünk alatti karikák pedig egyre sötétebbek és feltűnőbbek?

Nos, amíg fiatalok vagyunk, addig a bőrünk teljes gőzzel termeli a kollagént, és sajnos a faggyút is amiből "csodaszép" pattanásaink lesznek, de ezeket már kíválóan lehet kezelni házilag pattanás elleni koreai készítményekkel. Nagy mennyiségben van jelen a bőrben az elasztin. Ezek felelnek a bőrünk rugalmasságálért, gyógyulási képességeiért, általános állapotáért. Az évek múlásával azonban a kollagén termelődése lelassul, az elasztin mennyisége is csökken. Ennek következtében a bőr elveszíti a rugalmasságát: megereszkedik, fakóbb lesz, megjelennek a ráncok és szarkalábak, valamint a sérülések is nehezebben gyógyulnak. 

Mindemellett az öregedő bőr szárazabbá is válik, ezzel együtt pedig fokozódik az érzékenység, az irritációra és viszketésre való hajlam. Ha pedig mindez nem lenne elég, képbe kerülnek még bizonyos környezeti hatások is, mint a napsugárzás, a káros szenvedélyek, a gravitáció, az életmód: ezek szintén hozzájárulhatnak az öregedés látható jeleinek kialakulásához.

A szem alatti karikák legnagyobb ellenségei

De mi köze ezeknek a szem alatti táskákhoz?

A szem alatti területet is bőr fedi, így annak a feszességét is az imént felsorolt tényezők befolyásolják. Kicsit azonban mégis bonyolultabb a helyzet, ugyanis a szem körüli bőr igén vékony, alatta pedig hajszálerek hálózata található. A keringés változásaira, problémáira a hajszálerek rögtön reagálnak, a vékony bőrön keresztük pedig ez azonnal meglátszik. Egy oxigénhiányos állapot esetén például nagyon sötétek lehetnek a karikák.

A szemhéjak ráadásul naponta több ezer mozgást végeznek, ez pedig állandó terhelést jelent egy olyan területen, ami amúgy is érzékenyebb. Ezért van az, hogy itt látszik meg gyakorlatilag először az idő múlása.

Szem alatti karikák okai:

  • Kevés alvás: teljesen mindegy, hogy sokat bulizol, vagy éjszakai műszakot viszel, esetleg szimplán éjjeli bagoly típus vagy, és nem tudsz időben elaludni. A kevés alvásnak igen hamar meglesz a böjtje, akár már bőven 30 éves korod előtt is szembesülhetsz vele, hogy a szemed alatti táskák egyre jobban kirajzolódnak, egyre sötétebbek. Persze az alkalomszerű kevés alvásnak még nem lesznek ilyen következményei, de ha tartósan fennáll a helyzet, és rendszeres, akkor ezzel sajnos számolni kell.
  • Sok stressz. A gondterhelt embert nyúzottnak látjuk – ebből pedig egyértelmű, hogy a stressz bizony meglátszik az arcunkon. A beesett, karikás szemek, elmélyült ráncok is a kelleténél nagyobb mértékű stresszhatásról árulkodnak. Sajnos ezt nem mindig tudjuk elkerülni, de sokat segíthetnek a stresszlevezető technikák.
  • Élénkítőszerek használata. Kávé, tea, energiaital: néha nagyon jól tudnak esni, kifejezetten életmentőnek érezhetjük őket. De attól még, hogy frissebbnek érezzük magunkat, az ábrázatunk nem lesz az, sőt: az ezekben lévő káros anyagok hosszabb távon csak tovább rontanak majd a helyzeten karikafronton.
  • Kevés folyadék. A bőr rugalmassága nagymértékben függ a hidratáltságától is. Amennyiben nincs meg a napi megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, annak kívülről is jól látható következményei lesznek. Például fakó, színtelen, megereszkedett bőr, beesett arc és sötét karikák a szemek alatt. Fontos az is, hogy mit iszunk: lehetőleg tiszta vízzel pótoljuk a folyadékot!
  • Káros szenvedélyek. A dohányzás, az alkohol számos szempontból hat negatívan a szervezetünkre. Egyik hatásuk, hogy szárítanak, ami az előző pontban is említett okokból kifolyólag problémás: ha nincs meg a kellő hidratáltság, öregebbnek, fáradtabbnak fogunk tűnni.
  • A szem alatti duzzanatok eltűntetése
    A szemet ért káros hatások. Gondolunk itt például a sok monitor előtt ücsörgésre, ami jó néhány ember esetében a munkával jár együtt, ettől függetlenül a szervezetünk könyörtelenül benyújtja a számlát. De nemcsak a számítógép monitorja, bármilyen kijelző gyakori bámulása okozhat táskás szemeket. A megoldás? Ha ez a munkád, nem sokat tudsz tenni, legfeljebb a szabadidődben minimalizálhatod a kütyüzést – már ez is sokat számít.
  • Hormonok. Bizony, a hormonok irányítanak mindent, nem túl meglepő, hogy ebből a szempontból is van befolyásoló erejük. A nők esetében figyelhető meg, hogy a szem alatti karikák sötétsége és láthatósága függ többek között attól, hogy éppen hol tartanak a ciklusukban, valamint terhesség alatt is láthatóbbá válhatnak.
  • Életkor. Ahogy említettük, a szem körüli bőr is öregszik. Minél idősebbek vagyunk, a szem alatti karikák annál élesebben rajzolódnak ki, és annál sötétebbek is lehetnek. Ez ellen legfeljebb annyit tudunk tenni, hogy a megfelelő készítmények használatával csökkentjük a bőr öregedésének gyorsaságát.
  • Genetikai tényezők. Vannak olyan emberek, akiknek már egészen fiatalon is karikás a szemük, másoknál viszont sokáig nem látszik semmi ilyesmi. Az arcunk felépítése, azaz a genetikánk is meghatározza, hogy mennyire leszünk táskás szeműek – ebbe pedig sajnos nem sok beleszólásunk van, csupán önmagunkhoz képest tudunk javítani, vagy rosszabb esetben rontani a helyzeten.

Ahogy a felsorolásból is látható, az életmódunkra való odafigyeléssel nagyon sok ponton tudunk tenni annak érdekében, hogy a szem alatti karikáink minél kevésbé legyenek láthatóak. A hatást ugyanakkor megfejelhetjük valóban jó minőségű kozmetikumok használatával.

Szem alatti karikák eltűntetése

Óriási a kínálat olyan kozmetikumokból, amelyeket a szem alatti karikák eltüntetésére, mérséklésére fejlesztettek ki. A bőség zavarában nem is igazán tudja az ember, hogy melyiket próbálja ki, és azt sem igazán tudhatjuk, hogy mit is várhatunk tőle, hiszen a reklámok mindegyiket az egekig magasztalják. Hogy aztán mennyit érnek valójában, az más kérdés.

Mindenesetre harmincas éveinkre a legtöbben már túl vagyunk néhány kencén, és általában csalódás a vége, mert nem csinálnak semmit, vagy csak alig látható a hatás. És ez még a jobbik eset. Rossz esetben akár durva allergiás reakció is kialakulhat, aminek a nyomai lehet, hogy csak napok alatt múlnak el.

A legtöbb kozmetikum ugyanis tele van mesterséges adalékanyagokkal. Ettől lesznek illatosak, ettől lesz olyan kellemes az állaguk, ettől szívódnak be olyan könnyen. És ezek váltják ki a legtöbb túlérzékenységet, ezek okozzák a legtöbb irritációt, csak erről már jóval kevesebbet beszélnek, mint a célról, amiért használjuk őket.

Ha Te is csalódtál már jó néhány csodakrémben, és szeretnél valami természeteset, és valóban hatékonyat kipróbálni, nekünk van egy tippünk!

PETITFEE GOLD hidratáló és pihentető hidrogél szemmaszk ginsenggel

A koreai nők szépsége legendás. Nem véletlen, hogy a koreai szépségápolás is egyre szélesebb érdeklődésre tarthat számot: mindenki tudni akarja a titkot, amivel késleltetik az öregedést, és hibátlanná varázsolják a bőrüket. A koreai kozmetikumok rendkívűl jó minőségűek ezért méltán világhírűek.

Nos, a titok egyrészt a technikában, másrészt a természetességben rejlik. A koreai kozmetikumok készítése során igyekeznek mellőzni a mesterséges anyagokat, és egyszerű, de hatékony szépségápolási rutint fejlesztenek ki.

Petitfee szemmaszk

Az adalékokkal teli kemikáliák helyett kínálunk egy sokkal barátságosabb, ugyanakkor nagyon hatásos megoldást, amit egyenesen Koreából hoztunk, ez pedig a PETITFEE GOLD hidratáló és pihentető hidrogél szemmaszk ginsenggel. Jól olvasod, nem egy krém, hanem egy szemmaszk, amit a kritikus területre kell tapasztani meghatározott ideig. Ezalatt kifejti a hatását, és látványos javulást hoz.

Semmi varázslat nincs benne, „csupán” olyan természetes összetevők, amik valóban képesek hatni a szervezet működésére, így segítenek a bőrt üdébbé varázsolni. A szemtapasz használatával csökkentheted a zavaró elszíneződéseket.

Mit tartalmaz a PETITFEE GOLD szemmaszk?

A terméket nyugodt lélekkel használhatod: biztosan nem szívódik be semmilyen káros anyag a bőrödön keresztül. Ez nem egy egyszerű kollagén maszk; több hatóanyaggal éri el a javulást.

Ami van benne:

  • Vörös ginseng kivonat, ami a ginzenozid hatóanyagoknak köszönhetően javítja a bőr rugalmasságát és rengeteg antioxidánst tartalmaz.
  • Hidrogél, ami nagyobb nedvességet és kevesebb kipárolgást biztosít, így segít a bőrbe jutattni a hatóanyagokat.
  • Fecskefészek kivonat, ami hidratálja és táplálja a bőrt, valamint serkenti a bőrsejtek regenerálódását.
  • 24 karátos arany, ami főleg az anti-aging hatásért felel, és egy kis extra ragyogást is biztosít az üdébb bőrért.
  • Kollagén, ami az elsődleges fegyver a bőröregedés ellen.
  • Rózsavíz, ami megnyugtatja a bőrt, segít a pH-egyensúlyának fenntartásában, és simábbá teszi a bőrfelszínt.

Petitfee szemmaszk hatóanyagai

Fantasztikus alapanyagok szuper kombinációja, hogy mindent megadj a bőrödnek, amire szüksége van a fiatalság fenntartása érdekében! A PETITFEE GOLD szem alatti tapasz egyszerre hidratálja, világosítja és pihenteti a bőrt – vagyis mindent megtesz annak érdekében, hogy eltűnjenek a sötét karikák.

Ha sokat éjszakázol, a szokásosnál több stressz ér, esetleg nem vagy már 20 éves, ezt a készítményt mindenképpen próbáld ki, sokat segíthet! Kattints ide!

Szemmaszkok a szem alatti karikák, szem alatti táskák eltűntetésére! Kattints ide!