Kíváncsi vagy, mennyi ginsengre van szükséged?

Kíváncsi vagy, mennyi ginsengre van szükséged?

Tudjuk, hogy nem könnyű eligazodni a különböző ginseng készítmények között, és sokszor nehéz dönteni, melyiket érdemes fogyasztani, hogyan kezdj bele vagy éppen mikor érdemes szünetet tartani. Ne aggódj, mi itt vagyunk, hogy segítsünk!

A visszajelzésekből tudjuk, hogy rengetegen érdeklődtök a ginseng iránt, és szeretnétek megtudni, mennyi ginsengre van szükségetek ahhoz, hogy a mindennapokban a legjobb formátokat hozzátok ki magatokból.

Koreai Ginseng - Kíváncsi vagy, mennyi ginsengre van szükséged?

NINCS 2 EGYFORMA EMBER

Habár szeretnek az emberek sablonokban, sztereotípiákban gondolkodni, hiszen az megkönnyíti a tájékozódást és a világ értelmezését; a ginseng fogyasztása kapcsán fontos leszögezni, hogy nincs 2 egyforma ember. Tehát hiába egyeznek két ember paraméterei (kor, nem, testfelépítés, életmód, stb.), szinte kizárt, hogy teljesen pontosan ugyanazokat a ginseng hatásokat tapasztalják. Az emberi szervezet ettől sokkal bonyolultabb. Valamint ugyanaz az ember is megélhet jobb és rosszabb napokat, ennek következményeként pedig a ginseng sem ugyanúgy hat rá.

▶ Ha először fogsz ginsenget szedni

Mindig abból indulj ki, hogy most éppen milyen egészségügyi állapotban vagy.
 
1. Általános felhasználás
  • többnyire jól vagy,
  • el tudod végezni a napi teendőidet,
  • de szeretnéd az immunrendszeredet támogatni,
  • fittebb és frissebb szeretnél lenni,
  • a vérkeringésedet szeretnéd karbantartani
  • és megelőzni az esetleges romlást,
akkor neked először az Enzimes Fermentált Vörös Ginseng kivonat 90g terméket (klikk ide) ajánljuk. Az enzim technológia miatt kiváló felszívódásra számíthatsz és mivel ez egy sűrű, folyékony kivonat, így első használatra könnyen tudod kezdeni akár fél kiskanállal (a napi javasolt adag 1 fém kiskanálnyi, 10mg/g ginzenozid hatóanyag). Figyelve a test reakcióját, 2-3 hét után emelheted a dózist, ha szükséges.
 
Ha a ginseng markáns ízét semmiképpen sem szeretnéd érezni, de kiváló felszívódású ginsenget szeretnél szedni, akkor a Saponin Plus Ginseng Kapszulát neked találták ki (klikk ide). Az első 2-3 hétben reggelente napi 1 kapszulát javasolt szedni (15mg/g ginzenozid hatóanyag), igény szerint emelhető az adag.
Enzimes Ginseng, Saponin Plus, Ginseng Tea, Ginseng Por
 
Ha a fenti 2 terméktől gyengébb, de azért 6 éves koreai ginsengből készült terméket szeretnél elsőre kipróbálni, akkor a Ginseng teákat javasoljuk, klikk ide! A Ginseng teák granulátum formájának köszönhetően hidegen és melegen is elkészíthetők.
 
Gyengébb, kezdő megoldás lehet még a 6 éves gyökérből finomra őrlésével készült Vörös Koreai Ginseng Por (klikk ide), ami a kivonatokhoz képest kevésbé tömény. Vízben, teában vagy gyümölcslében elkeverve javasolt fogyasztani.
 
A szakemberek szerint minimum 30 nap ginseng szedés után kell várnunk bármilyen hatást. Ám a sok éves tapasztalat általában 1-2 hét után arról számolnak be az emberek, hogy fittebbek, könnyebben indul a reggel, a késő délutáni fáradtság enyhül vagy megszűnik. A további jótékony hatásokat pedig 3-4 hét, vagy még több idő után éreznek. 
 
2. Extra nagy segítség szükséges
  • extrán legyengült állapotban vagy;
  • extrán és régóta fáradékony vagy;
  • alig tudsz kikelni az ágyból;
  • kemo/sugárterápia előtt/alatt állsz,
  • vagy épp egy műtét után a felépülési időszakot éled
Royal Rg3 300 - Enzimes Fermentált Koreai Vörös Ginsengakkor neked a Royal Rg3 termék et (klikk ide) javasoljuk. Ez egy extrán erős, kifejezetten magas hatóanyagtartalmú termék (50mg/g ginzenozid), emiatt akár először szedsz ginsenget, akár már régóta, mindenképpen fokozatosan emeld a napi adagot. Ne egyből a teljes tasakot fogyaszd el az első nap reggelén, hanem például a negyedét, felét, attól függ milyen nagy támogatásra kell a szervezetednek. Figyelve a test reakcióját, néhány nap vagy 1 hét után emelheted a dózist, ha szükséges.
 

▶ Ha már szedtél 6 éves koreai ginsenget, vagy szeded egy ideje

Személyes tapasztalatunk szerint, ha folyamatosan is szeded a ginsenget, érdemes váltogatni a termékeket. A készítményeinkben eltérő arányban találhatóak meg a különböző ginzenozid hatóanyagok, ezért másképp tudnak hatni a szervezetre. Mint már erről korábban írtunk, közel 40 féle ginzenozidról tudnak a kutatók, ezek pedig más-más problémát tudnak megoldani. Erről bővebben itt írunk, klikk ide!

Ha pedig azt tapasztalod, hogy már nem úgy hat rád a ginseng, mint korábban, akkor lehet hogy éppen nagyon nehéz időszakot élsz meg és emiatt érdemes növelni a napi adagot. Ha pedig ez sem segít, akkor lehet, hogy tolerancia alakult ki (már nem reagál a szervezet a ginseng szedésére). Ilyenkor legalább 1-2 hetes szünetet javasolt tartani. Utána folytatható a ginseng fogyasztása.

Nézzük a koreai ginseng termékeket, klikk ide!