Talán ez a legkézenfekvőbb kérdés, ami a termék láttán egyből felmerül. A kérdést több pontban tudom megválaszolni.

     1. Termesztés és érlelés
     
     A ginseng betakarítása nagy figyelmet és időt igényel. A kiváló minőségű ginseng kivonat elérése érdekében a növénynek legalább 6 évig kell növekednie! A betakarítás a 6. év őszén történik. Ezután a talajnak 2 évig pihennie kell. Jellemzően ez a két év rizs termesztéssel telik, amely biztosítja a föld megújulását. A szigorú szabályok betartása mellett a ginseng mezőkről csak 8 évente lehet betakarítani kiváló minőségű ginsenget. Ezért a prémium minőségű ginseng termékek ára magasabb.
 Dr. Xavier a Premium Ginseng termékek megalkotója
     
     2. Kivonatolás
 
     1 kg Prémium Koreai Ginseng kivonat előállításához 6-7 kg, 6 éves ginseng gyökérre van szükség! Ez azt jelenti, hogy a kivonatban 6-7-szer annyi hatóanyag van, mint a porított változatban (feltételezve, hogy amiből a port előállították az is 6 éves volt). Jellemzően a kereskedelmi forgalomban kapható jelentősen olcsóbb, ginsenget tartalmazó termékek nem Koreai alapanyagból készültek és nem 6 éves növényt dolgoztak fel. Az alábbi grafikonon nagyon jól látszik a különbség, hogy az évek számának elteltével sokszoros mennyiségű hatóanyag keletkezik a növényben.
 
   
 3. Gyártási technológia
 
    A betakarítás után a ginseng gyökeret mossuk, szárítjuk, majd gőzzel kezeljük: ahhoz, hogy vörös ginsenget kapjunk egyszer, a fekete ginsenghez 9-szer gőzöljük.
Az új gyárunkat a koreai KFDA (Koreai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet) és az amerikai FDA (Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet) engedélyezte. Gyárunkban magas minőségi követelmények mellett nagy tisztaságú kivonatok készülnek.
A fekete ginseng kivonatok még nagyobb mennyiségben tartalmaznak úgynevezett ginsenozidokat a speciális gyártási technikának köszönhetően.
 
   4. Mert Koreában termesztik
 
     A termesztés kizárólag Dél-Koreában történik. Szervezetünk 10 koreai gazdaságból álló szövetkezettel működik együtt, melyet minőségügyileg évente auditálnak, valamint ajánlanak a koreai GAP programnak. Ezt programot a koreai hatóságok működtetik a növények minőségének javítása érdekében, ideértve a peszticidek (rovar- baktériumirtó szerek) és a műtrágyák használatának korlátozását.
 
Minden termékünket bevizsgálunk, hogy garantáljuk Dél-Korea egyik legjobb minőségű termékét.