A koreai ginseng, más néven Panax a leggyakrabban használt ginseng fajta. A koreai ginseng hatóanyagok szélesebb skáláját tartalmazza, mint más ginsengek. A ginseng gyógyhatású összetevői jelentősen magasabbak a koreai ginsengben a többi ginseng fajtához képest. A legfrissebb tudományos kutatások szerint a legfontosabb hatóanyagok a ginsenozidok néven ismert hatóanyagok.
 
Mivel a koreai Panax ginseng 36 fajta szaponint tartalmaz, míg az amerikai ginseng 13-t, a sanchi 14-t és a Chikuseteu 3-t, a koreai ginseng rendkívül hatékony stimuláns, amely az idegsejtek stimulálásával enyhíti a fáradtságot.
 
A kizárólag a koreai ginsengben taláható Rh2 vegyület klinikai vizsgálatok szerint igen kedvező hatást gyakorol számos súlyos egészségügyi problémára.
A koreai ginseng erősíti az immunrendszert, ezáltal nagyobb ellenálló képességet biztosít a betegségek ellen és elősegíti a hosszabb és egészségesebb életet.
Tudományos kísérletek azt is bebizonyították, hogy a koreai ginseng Rb és Rc összetevői a többi hatóanyaggal együtt kedvezően hat a szív- és érrendszerre.
 
A koreai ginsenget fogyaszthatjuk napi frissítőként is, mely az ajánlott dózisokban fogyasztva növeli az ellenálló képességet és segít az egészség megőrzésében. A koreai ginseng nagyszerű stimuláns, amely remek szíverősítő lehet egy hosszú fárasztó nap után.