A termesztés, a kiválogatás, a nyomon követhetőség és a szabványok betartása mind alapvető fontosságú a ginseng esetében.

Valójában a minőség biztosításának érdekében a ginsengtartalmú termékek ellenőrzése nagyon fontos lenne, odafigyelve a ginseng korára, a különböző hatóanyagok koncentrációjára és a növény egészségügyi értékekeire. Gyakori, hogy az EU-nál kevésbé szigorú jogszabályokkal rendelkező országokban termesztett termékek nem felelnek meg a magas minőségi követelményeknek.

Mire figyeljünk oda a termék információk olvasásakor?

- Hány éves a termék? Legyen feltüntetve a készítmény leírásában, hogy a felhasznált ginseng gyökér hány éves - csak a 6 év után szüretelt gyökér biztosítja a ginsenozidok megfelelő koncentrációját! Ez kizárja a kínai vagy amerikai intenzív termesztést. 

Az alábbi képen  jól látható egy hatéves, négyéves, kétéves és egy egyéves növény közötti különbség.

- A termék megfelelő adagolása! A ginzeng kedvező tulajdonságainak megtapasztalásához napi 3 grammnyi 6 éves növény szükséges. Ez egy átlagos dózis a klinikai vizsgálatok szerint, amely jól megmutatja a koreai ginzeng kivonat kiváló hatását. Ennek az adagnak legalább 1 gramm jó minőségű kivonatot kell tartalmazni ellenkező esetben, ha a termék leírása adagolásként csak annyit tüntet fel hány kapszulát vagy ampullát kell bevenni naponta, nos ezen adagok bevétele során csupán a placebo hatásra kell támaszkodnia...

Ezen a képen szintén jól látszik, hogy egy hatéves növény a hatóanyag sokszorosát tartalmazza.


- Lengyen feltűntetve mennyi ginzenozidot tartalmaz grammonként Rg1+Rb1+Rg3 hatóanyagokból

- Honnan származik a ginseng kivonat? Ha a ginseng kivonat olyan területről származik, ahol a termesztést évről évre figyelemmel követik és folyamatosan javítják, valamint megfelelnek a GAP szabványainak, az a jó minőségű termék garanciája. A mi Prémium Koreai Ginsengünk megfelel a fenti követelményeknek. Ha a termék nem jelöli a ginseng származási helyét, legyen óvatos!


Egy 6 éves Ginseng növény

 

A ginseng termék ára: Olcsó húsnak híg a leve tartja a mondás, ha eddig a részig eljutott a cikk elolvasásában akkor már tisztában van mi szükséges a magas hatóanyagtartalmú Prémium Ginseng előállításához. Rengeteg féle ginsenget tartalmazó készítmény kapható a piacon, ezek többsége sajnos hatástalan. Az alacsony hatóanyagtartalom miatt szedésétől senki nem várhat értékelhető eredményt. Egy kis számolás az egész:

Egyes pont: A hat éves ginseng gyökér 35-ször több hatóanyagot tartalmaz mint egy két éves!!

Kettes pont: 1 kg ginseng kivonathoz 7 kg ginseng gyökérre van szükség. Az az 1 gramm kivonat 7 gramm porított változatnak felel meg. Ez több mint 200-szoros hatóanyagtartalom!! 

 Összefoglalva: 

1, A ginseng származási helye

2, A felhasznált ginseng kora (hány éves ginseng gyökeret használtak)

3, A termék megfelelő adagolása

4, A ginseng termék ára