Ginseng az öregedés ellen

Természetes bőrápolás belülről - kezdjük a ginzenggel!

Bőrünk öregedéséért nem csak külső hatások, de belső folyamatok is felelősek. Sejtjeink élettartama napról napra csökken, a korral egyre nehezebben működik a regeneráció. Az olyan hétköznapi dolgok, mint a dehitratáció, a stressz, vagy az alváshiány pedig csak tovább gyorsítják ezt a természetes folyamatot.

A probléma kezelésében különböző jótékony hatású krémeket és kozmetikumokat is használatunk, ám ezek mellett érdemes a belsőleg történő ápolásra is gondolnunk. Az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás alapfeltétel, de a vitaminok és antidioxáns anyagok szervezetbe történő bevitele is kiemelt jelentőséggel bír, ha bőrünk gyorsütemű öregedésének megelőzéséről van szó.

A ginzengből, más néven az „embergyökérből” készült kozmetikumok kiemelkedően híresek fiatalító hatásukról, valamint a bőrproblémákkal szembeni hatékony fellépésükről.

Öregedésgátló és frissítő minden bőrtípus számára

A ginzeng nem csak magas vitamin-, de koncentrált antidioxáns-tartalmáról is ismert a gyógyásztban, valamint a kozmetikában egyaránt. Igazán különlegessé pozitív élettani hatásai teszik, többek közt a jelentős sejtmegújító képessége.

A ginzeng ugyanis nem csak élénkít, de a kollagén termelődését is serkenti szervezetünkben, ezáltal kiemelkedően jótékony hatással bír bőrünk öregedésére. Megtölti vitalitással és élettel a rétegeket, és nem csak szebbé, de egészségesebbé teszi a bőrt. Az esztétikai hatás mellett a különféle gyulladások, elváltozások, és bőrhibák megszüntetésében is verhetetlen.

A ginzeng éppen ezért értékes növény, melyből többféle kozmetikum, koncentrátum, valamint kivonat is készül. Mind külső, mind pedig belső felhasználása ajánlott. Sokan fogyasztják például kapszulás vagy tablettás formában, de a kivonatok mellett teaként is elérhető, sőt, rengeteg krém vagy kozmetikum természetes, bőrfiatalító hatású alapanyagaként is ismert.

Hogyan és miért működik?

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ismét csak egy hangzatos, ámde hatástalan csodaszerről van szó, érdemes egy pillantást vetni a ginzeng kutatások által bizonyított élettani hatásaira.

Bőrünk öregedése viszonylag korán, már 25 éves korunk táján megkezdődik. Sejtjeink ekkor már nehezebben regenerálódnak, a természetes folyamatot pedig a barnulás, az alváshiány, valamint a káros szenvedélyek is gyorsíthatják.

A ginzeng a benne található hatóanyagoknak, legfőképp a fitonutrienseknek köszönhetően felszabadítja a bőrben felgyülemlő szabadgyököket, ezáltal gyorsabbá és könnyebbé teszi annak anyagcseréjét. Ez segíti a regenerálódást, a hámréteg gyorsabb kopását, ami nem csak a korai öregedésre, de a nyári napégésre, valamint a bőrszárazságra is hatékony orvosság lehet.

A ginzengből készült kozmetikumok és termékek hozzájárulnak továbbá bőrünk hidratálásához, a kollagén termelés elősegítésével pedig egyszerre rugalmasabbá és tónusosabbá is teszik annak felületét.

Éppen ezért a ginzeng alapú természetes kozmetikumok nem csak az öregedés megelőzésére, de az apróbb bőrhibák halványítására, eltüntetésére is alkalmasak. Ebből is jól látható, hogy bőrfiatalító ereje a gyógynövények közt kiemelkedően magas.

Embergyökér

Nem véletlen, hogy a ginzeng a rendkívül beszédes „embergyökér” névre is hallgat. Élettani hatásai (klikk ide) miatt sokan úgy emlegetik, mint egy olyan növényt, mely számos problémát képes megoldani. Rengeteg pozitív hatással rendelkezik, mind a testi, mind pedig a szellemi egészségre egyaránt.

Bőrápoló tulajdonsága mellett stresszoldásra, élénkítésre, valamint az immunrendszer erősítésére is használjuk és elmondható róla, hogy rendszeres alkalmazása nagyban hozzájárul az általános életminőség látványos javulásához is.

Kezdd a természetes bőrápolást belülről, egy 50 napos Fekete Ginseng kúrával, mellette pedig hidratáld és pihentesd a bőrödet kívülről a koreai szépségápolás egyik nagy kedvencével, a hidrogél szemmaszkkal! Kattints ide vagy az alábbi képre!

Legyél az első hozzászóló

A hozzászólásokat moderáljuk publikálás előtt