Ginzeng és ginkgo biloba

Mi a különbség a Ginzeng és Ginkgo biloba között?

Ginzeng, ginseng, ginszeng, ginko vagy ginkgo...ezeket a szavakat és gyógynövényeket sokan keverik, hatásukat összetévesztik. Lássuk hogyan segít a ginzeng és hogyan segít a ginkgo biloba!Ginzeng gyökérA ginzeng Ázsiában évezredek óta a betegségek megelőzésének és a fiatalság fenntartásának bevált patikaszere. Egykor "életgyökérnek" vagy az "élet növényének" is nevezett ginzeng harmonizálja a vegetatív funkciókat, aktivizálja az agykéreg működését és stabilizálja a hormonháztartást. Habár nagyon sok fajtája létezik a koreai tekinthető a ginzeng őshazájának. Hosszan tartó hatás hosszabb kúra révén érhető el, bár jótékony hatása már napokon belül érezhető lehet. A ginzeng alkalmazása erősen javallt kimerültség, koncentrációhiány, emlékezeti zavarok, stressz, álmatlanság esetén, illetve hosszabb megbetegedés vagy operáció utáni regeneráció, gyorsabb felépülés érdekében, mindenekelőtt azonban az öregedési folyamat késleltetése, a test és a szellem fiatalságának fenntartása céljából.

Ginkgo bilobaA ginkgo biloba - más néven páfrányfenyő - sajátos leveleiről szerte a világon ismert, kedvelt díszfa, számos kertészeti változattal. Tavasztól őszig szedhető leveleit gyógyászati célokra hasznosítják. Így az agy vérellátásának zavarai, szédülés, fülzúgás, hallásgyengülés kezelésére. Jótékonyan hatnak a visszér tágulásra és az aranyérre, javítják a bőr és az izmok vérellátását. A homeopátiában mandulagyulladás és fejfájás ellen alkalmazzák, azaz a placebohatást képes kiváltani a ginkgo feliratú, amúgy hatóanyag nélküli készítmény is. Magyarországon jellemzően kapszula, tabletta, ampulla vagy folyadék formájában vásárolható.

 

Mindkét gyógynövény számos jótékony hatással segítheti egészségünk helyreállítását, megelőzheti és enyhítheti az esetleges kellemetlen tüneteket. Ezek ismeretében érdemes használni a ginzenget és a ginkgo bilobát.

Milyen ginzeng terméket érdemes választani?

Prémium Koreai Ginseng kivonatAmennyiben kifejezetten olcsónak találja a ginzeng terméket, akkor alacsony a hatóanyag-tartalma, és ezáltal az eredményességében sem igazán bízhat. A Magyarországon kapható készítmények tájékoztatójában általában főként milligrammban van feltüntetve a termék (pl. kapszula) súlya: ez azt jelenti hogy egy kapszulában mennyi ginzeng por található. DE azt nem írják le, hogy ebben az őrölt ginzeng porban mennyi az aktív hatóanyag-tartalom. Ráadásul jellemzően fiatal ginzengből készülnek, így a felszívódásuk és hatásuk elenyésző. Gondoljon erre, mielőtt leveszi őket a polcról vagy megrendeli az interneten!

Milyen a minőségi ginzeng kivonat? Klikk ide!

  

Források: Kurt Tepperwein: A fiatalság megőrzésének titka, Wikipédia

Legyen az első hozzászóló

Minden hozzászólás moderálva van publikálás előtt